ASUS VivoTab devine mai mic şi mai flexibil sub numele Smart

08.01.2013
ASUS VivoTab devine mai mic şi mai flexibil sub numele Smart

 

În cadrul noii familii VivoTab de la ASUS a apărut un nou membru, celor două modele VivoTab şi VivoTab RT adăugându-li-se acum VivoTab Smart. Rulând tot Windows 8, noul model este asemănător deja cunoscutului VivoTab, acesta înlocuind tastatura acestuia din urmă cu una mai subţire, care oferă şi funcţiile de capac protector şi stand, şi având o diagonală a ecranului mai redusă.

Platforma hardware folosită este una Intel, procesorul ales de ASUS fiind un Atom Z2760 dual-core tactat la 1,6 GHz. Memoria RAM are o capacitate de 2GB iar stocarea internă este de 64 GB.

Ecranul are o diagonală de 10,1”, iar panoul IPS cu iluminare LED oferă o rezoluţie clasică de 1366 x 768 pixeli. Lista dotărilor mai cuprinde două camere foto cu rezoluţii de 8, respectiv 2 MP, interfaţa wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC şi un slot MicroSD. Ca de obicei, nu lipsesc difuzoarele ajutate de tehnologia SonicMaster.

Tableta are dimensiuni de 265.5 x 171 x 9.7 mm şi o greutate de 580 de grame, bateria cu o capacitate de 25 Wh promiţând o autonomie de 8 ore şi jumătate. Această greutate redusă a fost posibilă datorită implementării unei tastaturi subţiri şi uşoare, Transleeve, cum o numeşte ASUS, oferind şi protecţie pentru ecran sau un stand într-un mod similar celui implementat de Microsoft în cadrul tabletei Surface.

Pe lângă diferenţele de tastatură şi ecran, ASUS a făcut şi alte concesii pentru atingerea unui preţ de comercializare mai mic. Astfel, VivoTab Smart are o autonomie mai redusă, renunţă la stiloul digital Wacom iar panoul IPS folosit este unul standard, faţă de cel S-IPS+ al modelului original.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video