ASUS Zenpad S 8.0 review

ASUS Zenpad S 8.0 review
Construcţie, design, ergonomie

După ce s-a întors pe piaţa de smartphone-uri cu seria Zenfone, ASUS încearcă să îşi recapete renumele de altă dată şi pe piaţa de tablete. În fruntea revigorării acestei categorii de produse ale sale se află Zenpad S 8.0, o tabletă construită special pentru a oferi o alternativă pentru iPad Mini şi alte tablete cu display de 8”. Fiind echipată cu un hardware care deja şi-a dovedit capabilităţile pe smartphone-uri şi fiind pusă la vânzare la un preţ atractiv, Zenpad S are şanse mari să devină un succes pentru compania taiwaneză.

Construcţie, design, ergonomie

 În ultima vreme, ASUS a cam renunţat la dispozitive mobile premium, în favoarea unora mai accesibile. Zenpad S este undeva la mijloc, folosind atât materiale premium precum sticla pentru protecţia display-ului şi aluminiul pentru capacul de pe spate, însă şi plastic pentru rama cromată din jurul ecranului şi marginile laterale ale dispozitivului. Cel mai surprinzător lucru este că toate acestea sunt alăturate armonios, Zenpad S fiind plăcut la atingere.

Curios este faptul că sigla ASUS are două orientări. Pe partea din faţă aceasta este aliniată corect doar în modul portret, în timp ce pe spate aceasta este dreaptă în modul landscape. Decizia este cel puţin ciudată, însă nu afectează deloc aspectul sau funcţionalitatea tabletei. Spatele în mod landscape chiar ajută puţin la utilizare. În partea stângă a tabletei, pe partea din spate, există o inserţie de plastic cu o textură care imită pielea, care face tableta mai confortabil de ţinut în mână. Această zonă nu este alunecoasă precum restul capacului din spate realizat din aluminiu şi este şi puţin mai subţire decât restul tabletei.

 

Zenpad S, spre diferenţă de predecesorii săi din gama Transformers nu oferă foarte multe butoane sau mufe externe. Singurele butoane sunt cele pentru volum şi butonul on/off, poziţionate pe partea din dreapta a tabletei, iar singurii conectori sunt mufa jack de 3,5 mm şi mufa USB, care beneficiază de noul format Type-C, chiar dacă este în continuare compatibilă doar cu standardul USB 2.0. Avantajele noului conector este posibilitatea de a introduce cablul în tabletă, fără să mai conteze orientarea acestuia.

 

Părţi pozitive

Design plăcut
Ecran cu raport de aspect 4:3
Performanţă ridicată
Preţ potrivit pentru ceea ce oferă

Părţi negative

Camere foto modeste
Durată de utilizare la o singură încărcare sub aşteptări
Lipsa unei variante cu modul 4G

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult