Care e cel mai potrivit dispozitiv pentru cursurile școlare online?

20.08.2020
Care e cel mai potrivit dispozitiv pentru cursurile școlare online?

Conform ultimelor informații, elevii din România vor începe anul școlar în data de 14 septembrie, iar modul în care se vor desfășura orele includ și un scenariu „roșu”, în care toate orele se vor desfășura online. Evident, printre întrebările care au apărut în spațiul public a fost și ce vor face elevii ai căror părinți nu-și permit tabletă sau laptop pentru studiul de acasă.

În acest scop, Guvernul are în plan să achiziționeze 250.000 de tablete destinate special acestor cazuri. Însă ce opțiuni are un părinte foarte atent la cheltuielile familiei, care dintr-un motiv sau altul nu dorește sau nu poate apela la tabletele oferite de autorități? Vă prezentăm în continuare o scurtă analiză care vă poate ajuta în luarea celei mai potrivite decizii.

 Tabletă, smartphone sau laptop

Dacă ar fi să alegem una dintre aceste trei variante pentru a-i ușura viața copilului, care ar fi?

Pentru a putea participa la cursurile online, elevul are nevoie de o legătură de internet stabilă și de un dispozitiv care poate naviga pe internet, cu redare video de calitate. Din acest punct de vedere, numărul posibilităților este copleșitor de mare, însă un bun punct de pornire este mărimea dispozitivului.

În mod evident, pentru copil este foarte important să poată vedea transmisiunea, iar din acest punct de vedere, un ecran mai mare este întotdeauna preferabil. Asta nu înseamnă că un smartphone iese automat din discuție, însă alegea unuia ar presupune și achiziționarea unui ecran suplimentar, ceea ce din start reprezintă un dezavantaj.

Dacă deja aveți un smartphone și un televizor smart, s-ar putea să nu mai fie nevoie de alte investiții. Este vorba despre smartphoneuri cu sistem de operare Android, cel puțin varianta 5.0, și televizoare care susține screencasting-ul. Luați totuși în considerare că pe timpul orelor, televizorul va fi indisponibil. De aceea, se recomandă să apelați la o tabletă sau la un laptop. Iar deoarece între aceste două variante, tableta este mai ușoară, poate fi folosită cu ușurință oriunde în locuință, iar în cazul în care cursurile se mută la școală, poate fi pusă simplu în ghiozdan… Devine clar de ce tableta este alegerea cea mai convenabilă.

Ce variante avem?

Ca în atât de multe aspecte ale vieții moderne, dilema nu este unde sau cum să găsim o tabletă, ci… Ce model să alegem? Din miile de modele de tabletă existente pe piață, care este cea mai potrivită opțiune?

Copiii în ziua de astăzi sunt destul de pretențioși când vine vorba de tehnologie și probabil mai bine informați decât majoritatea părinților. De aceea, vom presupune că bugetul maxim este de 2.000 de lei, o sumă deloc neglijabilă, dar care totuși poate fi accesată. În ziua de azi există numeroase variante de finanțare, iar resursele de informare despre cele mai bune credite, sunt multiple. Luând această sumă ca referință, haideți să trecem în revistă cele mai convenabile dispozitive, pornind de la un display minim de 10.1″, de la cel mai scump model la cel mai accesibil ca preț.

Tablete cu display de minim 10.1″ potrivite pentru cursuri online

Apple iPad 10.2″, 32GB este o tabletă cu care este greu să dai greș. Prețul însă este pe măsură, iar faptul că, precum orice produs Apple, ești obligat practic să instalezi doar aplicații disponibile în magazinul Apple poate duce la costuri mai mari pe termen lung și la probleme de compatibilitate cu majoritatea celorlalți utilizatori de tablete.

Samsung Galaxy Tab A 10.1, 10.1″, Octa Core, 2GB RAM, 32GB vine la doar o jumătate de preț dacă alocăm timp să căutăm cele mai bune oferte. Această tabletă este unul dintre motivele pentru care fanii împătimiți ai Androidului se întreabă de ce ar plăti cineva dublu. Versatilă și sofisticată, această tabletă oferă calitate comparabilă cu orice tabletă premium, dar la un preț mult mai mic.

Lenovo Tab E10 TB-X104F, 10.1″, Quad Core 1.3 GHz, 2GB RAM, 32GB este tot pe Android și ne aduce la aproape o treime din bugetul maxim stabilit la începutul enumerării. Este o tabletă creată pentru toată familia și include un mod pentru copii, util pentru părinții mai puțin tehnici.

Huawei Mediapad T5, 10.1″, Octa Core 2.36 GHz, 3GB RAM, 32GB este preferată de către foarte multă lume variantei de mai sus, iar motivele sunt destul de evidente – hardwareul, precum și designul premium cu care producătorul chinez și-a obișnuit deja fanii.

Allview Viva 1003g Lite, Quad Core, 10.1″, 1GB RAM, 16GB este varianta cea mai ieftină dintre cele prezentate, putând fi achiziționată cu puțin efort la doar un sfert din prețul primei variante prezentate. Recomandăm să faceți o probă într-un magazin pentru a vedea dacă într-adevăr poate duce un curs online, având în vedere că recenziile online pentru acest produs variază semnificativ.

În concluzie, chiar dacă nimeni nu poate prevesti viitorul, există posibilitatea ca pentru unii elevi, o parte din sau tot anul școlar 2020-2021 să se desfășoare online. De aceea, este bine să vă informați din timp asupra celor mai bune opțiuni când vine vorba despre dispozitivul de pe care va învăța copilul dvs.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult