Cât de rezistent este noul iPad Pro 2020 (VIDEO)

26.03.2020
Cât de rezistent este noul iPad Pro 2020 (VIDEO)

În încercarea de a obţine un design cât mai suplu şi o greutate redusă, inginerii Apple au trecut pe plan secund criteriile de durabilitate a carcasei pe care branduri mai puţin pretenţioase încă le respectă, utilizatorii mai puţin atenţi descoperind rapid exact cât de uşor se pot strica noile tablete iPad Pro.

Ajungând la generaţia iPad Pro 2020, descoperim că mai nimic nu s-a schimbat, tableta putând fi deteriorată iremediabil fără aplicarea unei forţe prea mari. Situaţii precum transportul în bagaje de mână care nu iau forma unei cutii rigide, căzături de la mică înălţime sau aşezarea puţin prea aproape de tableta uitată pe canapea au şanse mari să concluzioneze cu reparaţii costisitoare, sau daună totală.

În continuare, punctul cel mai vulnerabil este zona mediană a tabletei, chiar în zona perforaţiei pentru microfon.

Rămâne de văzut dacă şi cealaltă problemă a modelului anterior, a cărui carcasă avea tendinţa să se deformeze vizibil în timp şi fără vreun abuz din partea utilizatorilor, a fost preluată la modelul actual. Concret, defectul apărut mai ales în urma expunerii la extreme de temperatură era rezultatul diferenţelor de expansiune termică apărută între carcasa de aluminiu şi sticla ecranului. Fixate cu adeziv puternic, cele două elemente structurale nu puteau aluneca unul peste celălalt, forţa de torsiune apărută deformând în cele din urmă permanent carcasa mult prea firavă din aluminiu.

Urmând testului de îndoire concluzionat cu o trosnitură puternică, demontarea componentelor interne a arătat puţine diferenţe la partea de hardware, noul model părând mai degrabă un refresh adus generaţiei iPad Pro de anul trecut. Asta ar explica şi numele chipsetul folosit – A12Z Bionic, comparat cu A12X Bionic la modelul iPad Pro 2018.

Cei care până acum nu s-au lăsat impresionaţi de îmbunătăţirile aduse ar mai putea aştepta până spre toamna acestui an, zvonurile sugerând că Apple va lansa o nouă gamă iPad Pro motorizată de chipsetul mult mai puternic A14X Bionic pe 5nm. Probabil că tot atunci vom vedea şi mai multe schimbări notabile la partea de design.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video