Chuwi Hi8 Review

21.09.2015
Chuwi Hi8 Review
Prezentare

Produsă de o companie mai puţin cunoscută în ţara noastră, Chuwi Hi8 este o tabletă interesantă, echipată cu un ecran IPS de 8˝ şi configuraţie dual-boot cu două sisteme de operare, utilizatorii putând alege între o experienţă Google Android autentică şi noul Windows 10, cu acces la aplicaţii pentru PC.

Chuwi Hi8

Descriere

Chuwi Hi8 se prezintă într-o carcasă albă, acoperită cu un model texturat care dă impresia de suprafaţă şlefuită, oferind aderenţă bună în palme şi mascând urmele de amprente. Pentru un plus de design, laturile tabletei sunt ornate pe lungimea ecranului cu benzi din metal şlefuit, contrastând cu plasticul altfel banal.

Tabletă încadrată la gama entry-level, Chuwi Hi8 pune mai puţin accentul pe finisaje şi mai mult pe hardware-ul aflat la interior. Astfel, în carcasa ceva mai flexibilă decât aş fi dorit se ascunde o configuraţie cu procesor Intel Atom Z3736F din familia ˝Bay Trail-T˝, construit folosind procesul de fabricaţie pe 22nm şi echipat cu 4 nuclee de procesare x86 pe 64 biţi, capabile să atingă o frecvenţă de până la 2.16 GHz în modul Turbo. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM DDR3, 32GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune (până la 64GB). Piesa de rezistenţă este însă ecranul de 8˝ cu tehnologie IPS şi densitate 283 PPI, corespunzătoare rezoluţiei 1920×1200 pixeli. Reamintind de încadrarea tabletei la gama inferioară de preţuri, scutul de protecţie pentru ecran ce înglobează interfaţa multitouch capacitivă este confecţionat din policarbonat şi nu sticlă, aplicarea unei folii pentru protecţie suplimentară împotriva zgârieturilor accidentale fiind recomandată.

Chuwi Hi8

Completând lista specificaţiilor, Chuwi Hi8 mai oferă o cameră frontală cu rezoluţie VGA şi cameră foto de 2 MP în partea din spate, tastă Home de tip capacitiv (funcţionează atât sub Windows, cât şi Android), microfon şi difuzor mono în partea din spate, conector micro USB 2.0 cu funcţionalitate OTG (adaptor la port USB de mărime normală inclus în pachetul cu accesorii), conector pentru căşti şi butoane Power/Volum. La partea de conectivitate avem suport Wireless N şi Bluetooth. De pe lista dotărilor importante lipseşte doar receptorul GPS, acesta nefiind detectat sub sistemul de operare Android.

Cântărind doar 304 grame şi mai subţire de 1 cm, Chuwi Hi8 este o tabletă suplă şi foarte plăcut de manevrat. Din păcate acest atu este contrabalansat de acumulatorul cu o capacitate de 4000 mAh, care promite nu mai mult de 5 ore timp de redare video.
 

Specificaţii

 • Ecran: IPS MagicColor Panel de 8˝, cu rezoluţie 1920×1200 pixeli (283 PPI)
 • Procesor: Intel Atom Z3736F, quad-core, 1.3GHz ((2.13 GHz Turbo), 22 nm
 • GPU: Intel HD Graphics Gen 7
 • Memorie RAM: 2GB DDR3-LP
 • Memorie internă: Windows – 18.9 GB (10 GB liber), Android – 14.0 GB (6.78GB) + slot microSD
 • Camere foto: 2MP + 0.3MP
 • Conectivitate: WiFi N, Bluetooth 4.0, microUSB
 • Acumulator: Li-ion 4000 mAh
 • Sistem de operare: Android 4.4 + Windows 8.1 (suportă upgrade gratuit la Windows 10)
 • Accesorii incluse: adaptor AC (5V, 2A), adaptor Micro USB la USB, cablu USB la microUSB pentru alimentare şi conectarea la PC
 • Dimensiuni: 211x123x93 mm
 • Greutate: 304 grame

Performanţe şi experienţa în utilizare

Destinată pieţei din China, Chuwi Hi8 vine din păcate fără adaptor pentru priză europeană, acesta putând fi însă achiziţionat separat din magazinele de profil din ţara noastră. Trecând peste acest impediment, primul contact a lăsat o impresie bună, tableta atrăgând prin supleţe şi greutatea redusă, dar mai ales prin ecranul de 8˝ bine iluminat, cu unghiuri de vizibilitate generoase şi claritate la nivelul soluţiilor Retina Display folosite pentru tabletele iPad Mini de la Apple. Interfaţa multitouch capacitivă este precisă şi răspunde foarte bine la comenzile aplicate, deşi selectarea butoanelor înghesuite din interfaţa aplicaţiilor Windows pune în continuare probleme.

Chuwi Hi8

Chiar dacă nu se ridică la nivelul ecranului, difuzorul mono prevăzut pe spatele carcasei oferă sunet la volum suficient şi destul de clar. În schimb, folosirea tabletei cu un set de căşti a dat rezultate mulţumitoare, semn că etajul de amplificare folosit în construcţia tabletei este de bună calitate.

Inclusă doar în completarea listei cu specificaţii, camera foto de 2 MP nu emite pretenţii în ce priveşte claritatea imaginii, pozele oferite fiind cel mult acceptabile.

 

Părţi pozitive

Ecran IPS de 8˝, cu rezoluţie înaltă şi o bună calitate a imaginii
Performanţe competitive
Android 4.4.4 şi Windows 10 în dual-boot
32GB memorie internă şi slot microSD
Tabletă subţire şi uşoară
Preţul de achiziţie

Părţi negative

Construcţie nu foarte solidă, fără scut din sticlă pentru protecţia ecranului
Autonomia bateriei putea fi mai bună
Fără receptor GPS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult