Chuwi Hi9 Plus – tabletă convertibilă cu Android [REVIEW]

08.08.2019
Chuwi Hi9 Plus - tabletă convertibilă cu Android [REVIEW]
Prezentare

Deşi piaţa tabletelor s-a cam micşorat în ultimii ani, pe măsură ce cumpărătorii s-au reorientat spre modele smartphone cu ecran mare, producătorul asiatic Chuwi continuă să lanseze produse foarte competitive, cu finisaje de nivel aproape premium şi dotări care trădează tot mai puţin încadrarea la gama de buget.

Prezentare

Mai mult decât o tabletă, Chuwi Hi9 Plus este un dispozitiv gândit pentru a ţine locul unui laptop atunci când lucrăm cu documente text şi platformă de divertisment bazată pe Android atunci când dorim să ne relaxăm.

Oarecum asemănătoare cu tabletele din seria Galaxy Tab, Chuwi Hi9 Plus oferă un ecran de 10.8” cu rezoluţie 2560×1600 pixeli şi rată de aspect 16:10, difuzoare stereo poziţionate la partea din spate, acumulator de 7000 mAh, 4GB memorie RAM şi o cantitate generoasă de 128GB memorie internă, toate acomodate într-o carcasă cu aspect premium, având o greutate de numai 550 de grame.

Însă preţul incomparabil mai mic decât al unei tablete premium trebuie să vină cu unele compromisuri, Chuwi Hi9 Plus venind echipată cu un chipset MediaTek Helio X27, care în ciuda folosirii unui CPU cu 10 nuclee nu reuşeşte să ofere acea senzaţie de răspuns instantaneu la pornirea aplicaţiilor. Putem spune despre Chuwi Hi9 Plus că se află într-o categorie aparte, adresând nevoile unui grup de cumpărători pentru care funcţionalitatea şi preţul redus sunt mai importante decât nivelul absolut de performanţă oferit. Ajungând şi la aspectele pozitive, ecranul IPS protejat cu sticlă minerală oferă o calitate excelentă a imaginii, iar conectivitatea LTE 4G este un atu de luat în seamă la domeniul de preţ unde se încadrează noua tabletă Chuwi.

Ca şi tabletă de sine stătătoare, Chuwi Hi9 Plus se prezintă într-o carcasă metalică surprinzător de suplă. Aceasta dispune de conector USB-C, oferind posibilitatea de a transfera fişiere sau utiliza adaptorul AC.

Sunetul este redat prin cele două difuzoare dispuse pe orizontala ecranului, la partea din spate. Audiţia oferită este suficientă pentru sesiuni de videoconferinţă şi redarea vocii din clipurile YouTube, dar pentru muzică este mai bine să folosim o boxă bluetooth sau căşti adio, conectate folosind intrarea de tip jack 3.5 mm sau în modul wireless.

Accesul la internet este asigurat prin conexiune Wi-Fi AC dual-band, iar pentru periferice şi alte accesorii avem interfaţa Bluetooth. Lista dotărilor este completată cu două camere foto la partea din spate şi deasupra ecranului, fiecare cu rezoluţie 8MP, senzor pentru lumină ambientală, respectiv taste Power şi Volum.

Versatilitatea acestui dispozitiv este relevată abia după ce includem în ecuaţie şi tastatura detaşabilă propusă ca accesoriu opţional. Aceasta se fixează ferm de corpul tabletei folosind un sistem de prindere magnetic. Tastatura include balama pentru ecran şi transformă dispozitivul într-un veritabil laptop compact, gata de folosit la birou sau în deplasări.

Tastatura acoperită cu un material cauciucat rezistent la murdărire şi zgârieturi nu necesită alimentare proprie, oferind în schimb taste cu aspect şi acţionare identică celor întâlnite alte laptopuri ultra-compacte. Lipseşte însă funcţia de iluminare, fapt ce ar putea incomoda utilizarea pe timp de noapte. Nu avem nici touchpad, astfel că va trebui să întindem mâna către ecran pentru interacţiunea cu aplicaţii de Android.

Deja, o soluţie destul de comodă pentru alungarea plictiselii în călătoriile care se întind pe durata mai multor ore, tableta este şi mai confortabil de folosit împreună cu tastatura detaşabilă, mai ales pentru sprijinirea ecranului la vizionarea de filme. Însă trebuie avut în vedere că şi aceasta cântăreşte 200 grame, ducând greutatea finală la 850 grame. Alegerea nu este întâmplătoare, o tastatură suficient de solidă fiind necesară pentru stabilitate, contrabalansând greutatea tabletei.

În carcasa surprinzător de bine închegată, găsim o configuraţie cu chipset MediaTek Helio X27, construit folosind procesul de fabricaţie pe 20 nm şi echipat cu 10 nuclee pe 64 biţi, capabile să atingă o frecvenţă de până la 2.6 GHz, căldura generată fiind cu uşurinţă disipată pe suprafaţa capacului metalic.

Configuraţia este ajutată cu 4GB memorie RAM. Spaţiul de stocare este asigurat de 128GB memorie internă, dintre care aproximativ 6 GB revin sistemului Android 8.0. Avem şi un slot microSD pentru expansiune (până la 128GB), alăturat unui slot pentru cartelă nano-SIM. Piesa de rezistenţă este însă ecranul de 10.8˝ cu tehnologie IPS , bine iluminat şi cu unghiuri ample de vizibilitate.

Chuwi Hi9 Plus – specificaţii:

 • Ecran: IPS 10. 8˝ cu rezoluţie 2.5K, interfaţă touch capacitivă (multi-touch 10 puncte)
 • Sunet: difuzoare stereo
 • Procesor: chipset MediaTek Helio X27, deca-core, (2×2.6GHz+4×2.0GHz+4×1.6GHz), 20 nm
 • GPU: Arm Mali-T880 MP4
 • Memorie RAM: 4GB
 • Memorie internă: 128 GB + slot microSD
 • Camere foto: 8 MP faţă + 8 MP spate, cu autofocus
 • Conectivitate: WiFi AC dual-band, Bluetooth 5,USB-C
 • Acumulator: Li-Polymer 7000 mAh
 • Sistem de operare: Android 8.0, cu interfaţa Google
 • Accesorii incluse: adaptor AC (5V, 2A), cablu USB-C pentru alimentare şi conectarea la PC
 • Greutate: 550 grame (850 grame cu tastatura ataşată)

Oferta de accesorii opţionale include şi un stylus capacitiv, care ne permite să scriem direct pe suprafaţa ecranului şi să interacţionăm cu aplicaţiile pentru Android. Deşi include senzori de presiune, acesta nu pare adresat pasionaţilor de desen foarte pretenţioşi, însă este suficient pentru începători.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult