Emdoor Em-i808, o tabletă Windows 8.1 with Bing de 8″ cu un preţ de numai 100 de dolari

05.06.2014
Emdoor Em-i808, o tabletă Windows 8.1 with Bing de 8

Piaţa tabletelor este dominată de platformele Android şi iOS, însă Microsoft şi Intel încearcă din răsputeri să smulgă o cotă de piaţă ceva mai bună pentru modelele Windows, care şi-au adjudecat la finele anului trecut abia 2 procente din totalul vânzărilor. Strategiile de reducere a costurilor s-au concretizat deja în câteva produse, însă un producător chinez ne spune că întotdeauna există loc de mai bine şi a anunţat o tabletă Windows 8.1 de 8” care costă doar 100 de dolari.

Microsoft se confruntă cu adopţia scăzută a sistemului de operare Windows 8, iar încercarea de penetrare a pieţei tabletelor nu s-a soldat cu rezultate spectaculoase până în prezent. Intel a avut o evoluţie frumoasă din punct de vedere tehnic, deşi a ajuns cu întârziere pe piaţa platformelor pentru terminalele mobile, însă puternicele modele din familia Bay Trail nu au ajutat-o prea mult, iar compania s-a confruntat cu o scădere de 60% a veniturilor diviziei Mobile and Communications în primul trimestru al acestui an.

Pentru a stimula adopţia sistemului de operare Windows 8, şi implicit a platformei hardware x86 aferente, cele două companii au anunţat diverse strategii, cum ar fi licenţierea gratuită a sistemului de operare Windows 8.1 în cazul tabletelor cu ecrane mai mici de 9”, ieftinirea costurilor de achiziţie a cipurilor pentru tablete sau telefoane şi chiar cu un parteneriat neaşteptat cu chinezii de la Rockchip, care ar trebui să scadă şi mai mult costurile de producţie.

În timp ce Toshiba a anunţat deja primele modele ieftine de tablete Windows 8.1 with Bing, un producător chinez OEM ne arată că preţurile pot fi scăzute şi mai mult. În cadrul COMPUTEX, producătorul chinez Emdoor a prezentat o tabletă Windows 8.1 cu ecran de 8” care are un preţ de numai 100 de dolari.

Modelul Em-i8080 foloseşte un cip quad-core Intel Atom Z3735D cu o frecvenţă de 1,33 GHz, platforma hardware fiind completată de 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă. Ecranul are o diagonală de 8” şi foloseşte un panou IPS cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, specificaţii clasice pentru modelele Windows de 8”.

Tableta mai oferă un slot MicroSD, ieşire video Mini HDMI, o cameră foto cu rezoluţie necunoscută şi o baterie cu o capacitate de 18,5 Wh. Specificaţiile nu sunt impresionante, deşi cipurile Intel din familia Bay Trail ne-au arătat deja că oferă o putere de calcul ridicată, însă preţul foarte redus îi permite acestui model să concureze pe picior de egalitate cu tabletele Android foarte ieftine.

Emdoor Em-i8080 este un produs OEM, deci nu va putea fi găsit sub acest nume pe rafturile magazinelor, însă aceasta îşi va putea face apariţia cu denumiri schimbate în ofertele vânzătorilor low-cost tradiţionali.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News