Face ID va veni şi pe iPad. iOS 12 include deja software compatibil cu senzorii de scanare 3D pentru tablete

05.07.2018
Face ID va veni şi pe iPad. iOS 12 include deja software compatibil cu senzorii de scanare 3D pentru tablete

Zvonurile despre o tabletă Apple echipată cu Face ID au apărut încă de când am văzut iPhone X, însă abia acum avem dovezi destul de clare că aceasta va veni în viitorul apropiat. Întrucât iOS 12 este acum atât în mâinile dezvoltatorilor de aplicaţii, cât şi în mâinile utilizatorilor nerăbdători, sistemul de operare este „disecat” pentru informaţii despre noi dispozitive, aşa că undeva trebuia să fie indicii despre noi dispozitive. Se pare că funcţia „Animoji” a dat de gol lansarea unui nou iPad echipat cu o cameră True Depth.

Dezvoltatorul de aplicaţii Steve Troughton-Smith a postat pe contul său de Twitter o versiune a interfeţei Animoji pe care a găsit-o în versiunea de dezvoltare pentru iOS 12 dedicată unei tablete iPad. Întrucât Animoji este o funcţie strâns legată de camera True Depth, putând înregistra astfel de mesaje animate exclusiv pe un iPhone X în acest moment, logic ar fi ca şi iPad-ul care va primi această funcţie să integreze această componentă, alături de sistemul de securitate Face ID.

Interesant este faptul că bara de sus este foarte similară cu cea de pe iPhone X, cu ceasul la stânga şi indicatorul de baterie la dreapta, sugerând că şi iPad-urile vor beneficia de un display decupat în partea de sus pentru a face loc noilor senzori. Acest lucru sugerează în acelaşi timp că vom avea de a face probabil cu cea mai compactă tabletă iPad cu ecran mare, cu cel mai mare raport display/corp.

Nici nu este greu să intuim despre ce tabletă este vorba. Noul iPad de generaţie a şasea a fost lansat în urmă cu doar câteva luni, iar gama iPad Pro nu a mai primit actualizări de hardware de mai bine de un an. Astfel, un iPad Pro cu ecran de 10,5” într-un corp mai mic şi un iPad Pro cu ecran de 12,9”, ambele cu Face ID şi ecrane decupate, nu ar fi ieşite din comun.

Este greu să intuim acum o dată de lansare sau un preţ pentru aceste modele, însă în general, tabletele Apple sunt prezentate toamna, la aproximativ o lună distanţă de lansarea noii generaţii de iPhone, uneori alături de un nou model de Apple Watch sau de noi laptop-uri MacBook.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult