Galaxy Tab S9 Ultra ar putea aduce doar îmbunătățiri minore față de modelul actual

21.07.2023
Galaxy Tab S9 Ultra ar putea aduce doar îmbunătățiri minore față de modelul actual

Samsung pare că aplica strategia folosită pentru lansarea Galaxy S23 Ultra, livrând Galaxy Tab S9 Ultra ca pe un upgrade incremental adus predecesorului Tab S8 Ultra.

Potrivit randărilor circulate până acum, mai nimic nu se schimbă în ce privește designul exterior, Samsung concentrând eforturile pentru rafinarea pachetului software. Cât despre hardware, upgrade-ul la Snapdragon 8 Gen 2 va fi resimțit în primul rând prin îmbunătățirea autonomiei bateriei, acest aspect fiind oarecum deficitar cu actuala platformă SD 8 Gen 1.

Așteptată să fie dezvăluită în Coreea de Sud, pe 26 iulie, Galaxy Tab S9 Ultra ar urma să ofere același ecran Dynamic AMOLED de 14.6 inch, cu rată de refresh la 120Hz (variabil) și rezoluție 1848 x 2960 pixeli. Numai bun pentru jocuri și filme, ecranul are totuși o densitate de afișare relativ mică (240ppi), rămânând de văzut dacă Samsung va îmbunătăți alte aspecte, precum luminozitatea maximă. Potrivit dezvăluirilor făcute de celebra sursă @evleaks, mini-bretonul decupat pentru acomodarea camerei frontale duale rămâne neschimbat, Samsung lucrând doar la optimizarea performanțelor celor doi senzori a câte 12MP fiecare.

Doar camera principală primește unele îmbunătățiri, Samsung înlocuind senzorul de 6MP folosit pentru camera ultrawide cu unul de 8MP, păstrând camera principală de 13MP.

În schimb, oferta arată mult mai bine la partea de software, tableta livrată direct cu versiunea Android 13 și One UI 5.1.1 îmbunătățind considerabil suportul pentru multitasking și productivitate. Ce-i drept, și posesorii actualului model Tab S8 Ultra au parte de același tratament, firmware-ul bine optimizat rulând la fel de bine și pe chipsetul de generație anterioară.

Galaxy Tab S9 Ultra este așteptată în ediții WiFi și 5G, respectiv, până la 16GB memorie RAM și 512GB stocare internă expandabilă (microSD, max 1TB). Rămâne de văzut dacă Samsung va include în ofertă și o ediție cu 1TB stocare internă (la fel ca pe S23 Ultra).

La fel ca și până acum, pachetul va include accesoriul S Pen, dar nu și adaptorul AC necesar pentru încărcarea rapidă a acumulatorului de 11200 mAh. Tot ca accesoriu opțional este oferit și Book Cover Keyboard, neschimbat de la modelul Tab S8 Ultra.

Lista dotărilor Galaxy Tab S9 Ultra este completată cu suport Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3, receptor GPS, suport USB 3.2 (prin USB-C), conectivitate DeX (în mod wired și wireless), încărcare rapidă de 45W (aproximativ 80 minute pentru încărcare 0-100%).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult