Google anunţă Pixel Slate, prima sa tabletă 2-in-1 pentru Chrome OS

10.10.2018
Google anunţă Pixel Slate, prima sa tabletă 2-in-1 pentru Chrome OS

Alături de seria de smartphone-uri Pixel 3, Google a prezentat şi prima sa tabletă cu Chrome OS numită Pixel Slate. Aceasta este prima tabletă dedicată acestui sistem de operare de la Google şi totodată prima tabletă a companiei după mulţi ani de absenţă de pe această piaţă. Ţinta acesteia pare să fie segmentul premium, unde Microsoft, Samsung şi Apple au deja o prezenţă importantă, productivitatea fiind scopul principal al acestor dispozitive.

Pixel Slate pare să fie un concurent în special pentru gama de tablete Surface, aceasta fiind livrată într-un format 3:2 cu ecran de 12,3” şi rezoluţie 3.000 x 2.000 pixeli. Aceasta integrează hardware de PC, având la bază procesoare Intel Core M3, i5 sau i7 (în funcţie de configuraţie) şi 4 GB RAM standard, valoare care poate creşte la 16 GB în versiunea de top.

Google oferă o tastatură din silicon, care poate fi ajustată pentru a oferi unghiul optim de utilizare pentru fiecare utilizator în parte, care nu este însă inclusă în pachet şi costă 200 de dolari separat (vine şi cu iluminare). Nu este inclus în pachet nici stylus-ul Pixel Pen, care costă încă 100 de dolari.

Cu un preţ care porneşte de la 599 dolari şi sare de 1.000 de dolari în versiunile de top, tableta Pixel Slate nu pare să fie o altă tabletă pentru jocuri sau pentru vizionare de clipuri video, ci pare să fie un înlocuitor pentru un laptop de productivitate, mai degrabă. Desigur, succesul acesteia va fi strâns legat de suportul software pentru aplicaţii de productivitate, Adobe fiind una dintre companiile care au promis optimizări de performanţă şi interfaţă pentru acest model.

Data de lansare nu este cunoscută încă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult