Google confirmă că un nou Nexus 10 va fi lansat în viitorul apropiat

26.07.2013
Google confirmă că un nou Nexus 10 va fi lansat în viitorul apropiat

După anunţarea noii versiuni a tabletei Nexus 7, Google a confirmat neoficial şi viitoarea actualizare a mai masivei, mai costisitoarei dar şi mai puţin populare versiuni cu ecran de 10”. Aceasta va fi fabricată tot de Samsung, iar lansarea va avea loc în viitorul apropiat.

Declaraţia a fost făcută de Sundar Pichai, directorul diviziei software care se ocupă de dezvoltarea Android, Chrome şi Google Apps. Conform acesteia, viitorul model va fi fabricat tot de către Samsung, lansarea urmând să aibă loc în lunile care urmează. Cadenţa lansărilor tabletelor şi telefoanelor Nexus este de circa un an, Nexus 10 fiind anunţată la sfârşitul lunii octombie a anului trecut şi apropiindu-se de acest termen.

Atunci când a fost lansată, tableta Nexus 10 a impresionat cu ecranul cu o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli. Aşa cum noul Nexus 7 a făcut un salt la acest capitol, este de aşteptat ca şi viitorul Nexus 10 să facă trecerea la o rezoluţie superioară deoarece noul Android 4.3 oferă suport pentru ecrane cu rezoluţii 4K iar unele companii, printre care şi Samsung, au făcut deja demonstraţii cu ecran cu rezoluţii mai mari decât cea WQXGA.  

Ca de obicei, mai multe informaţii sunt aşteptate să apară treptat înaintea lansării oficiale, atunci când vom afla şi detalii despre configuraţia hardware pe care viitorul Nexus 10 o va oferi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News