Honor a lansat Pad V8 Pro, o tabletă Android performantă cu ecran de 12,1″

27.12.2022
Honor a lansat Pad V8 Pro, o tabletă Android performantă cu ecran de 12,1

În afară de Apple și Samsung, puține companii mai investesc în performanță înaltă pe tablete. Honor, brand proaspăt întors pe piața din Europa, tocmai a anunțat tableta Honor V8 Pro, care va concura în piață cu modele performante din zona mid-high end. Asta pentru că integrează un chipset performant, însă nu din gama de top, alături de multe alte caracteristici hardware performante.

Honor Pad V8 Pro ar putea fi un concurent real pentru tabletele din zona mid-high

Honor Pad V8 Pro este construit cu un chipset Dimensity 8100, un chipset de medie, dar din seria superioară de la MediaTek. Acesta a mai fost integrat și în smartphone-uri destul de performante de-a lungul anului, fiind un model care oferă un balans bun între performanță și un preț mai accesibil.

Tableta țintește direct către piața de modele cu ecrane foarte mari, oferind o diagonală de 12,1” pe panelul IPS integrat. Acesta beneficiază de rezoluție 2.560 x 1.600 pixeli, pe format 16:10 și asigură o rată de împrospătare de 144 Hz. Aceasta este astfel prima tabletă cu un ecran atât de rapid, modelele Apple și Samsung fiind „limitate” la 120 Hz.

honor pad v8 pro front

Honor are deja o relație cu IMAX pentru camerele flagship-urilor Magic, iar noua sa tabletă este prima care folosește un ecran IMAX Enhanced. Anterior, această certificare se regăsea în anumite televizoare și proiectoare, doar.

Tableta integrează și un sistem de sunet DTS:X Surround cu opt difuzoare performante.

honor pad v8 pro stylus

Restul configurației este compusă din 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă, un sistem de camere simplu, cu 13 megapixeli pe spate și 5 megapixeli pe față, alături de un acumulator mare, de 10.050 mAh, cu încărcare rapidă la 35W. Din păcate, software-ul este MagicUI 7.0, bazat pe Android 12, nu pe Android 13. Este posibil ca la o eventuală lansare în Europa să primească Android 13.

Honor Pad V8 Pro pornește de la un preț de 2.599 yuan, adică 350 de euro, un preț similar cu cel al modelului iPad 9, cu vechiul design. Pre-comenzile pentru tabletă sunt deja deschise în China, vânzarea începând pe 30 decembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult