Honor anunță o nouă tabletă, Pad V7 Pro, cu procesor MediaTek performant și design de iPad Pro

14.08.2021
Honor anunță o nouă tabletă, Pad V7 Pro, cu procesor MediaTek performant și design de iPad Pro

Pe lângă noile sale smartphone-uri premium din gama Magic3, Honor a lansat și o nouă tabletă: modelul Honor Pad V7 Pro. Aceasta este echipată cu hardware performant și pare să fie orientată mai degrabă către productivitate decât către divertisment, folosind un procesor performant de generație nouă de la MediaTek, un ecran rapid și accesorii potrivite pentru utilizare în special în mediul office.

Honor Pad V7 Pro folosește cel mai nou procesor de tablete de la MediaTek

Privind lista de specificații, noua tabletă Honor Pad V7 Pro nu este extrem de diferită față de tableta Huawei MatePad 11 pe care am testat-o de curând. Aceasta beneficiază de un ecran de 11” cu panel LCD, raport de aspect 16:10 și rezoluție 2.560 x 1.600 pixeli la 120 Hz. Diferența majoră apare însă atunci când luăm în calcul că cele două modele folosesc procesoare complet diferite.

În timp ce compania Huawei a fost nevoită să renunțe la procesoarele Kirin în favoarea unui chipset Snapdragon de la Qualcomm, Honor a ales (cel mai probabil) o alternativă mai ieftină: Kompanio 1300T de la MediaTek, un nou chipset dedicat tabletelor. Acesta promite performanță similară cu Dimensity 1200 de pe smartphone-uri, fiind echipat cu patru nuclee Cortex-A78 de performanță înaltă și alte patru Cortex-A55 pentru aplicații mai puțin pretențioase. De asemenea, Kompanio 1300T dispune și de un cip grafic Mali-G77 MP9 cu nouă nuclee.

Configurațiile hardware ale lui Honor Tab V7 Pro includ 6 sau 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. La capitolul captură foto/video nu s-a depus la fel de mult efort ca în cazul telefoanelor, însă: o cameră principală de 13 megapixeli, cu un senzor de 2 megapixeli pentru adâncime se regăsesc pe spate, iar pe față avem doar o cameră 1080p pentru apeluri video. Tableta folosește patru difuzoare, compatibile cu standardul de redare DTS:X Ultra.

Design-ul este foarte similar cu cel al iPad Pro și Air

Desigur, avem de a face cu o tabletă cu acumulator mare, de 7.250 mAh, încărcare rapidă la 22,5W și compatibilitate cu două accesorii de productivitate: un stylus numit Magic Pencil 2, cu vârf care poate recunoaște 4.096 de niveluri de presiune cu latență de 8 milisecundee, alături de o tabletă magnetică cu trackpad și locaș pentru stylus. Software-ul european al tabletei va fi Android 11 cu MagicUI 5.0 atașat peste, alături de servicii Google.

În termeni de design, tableta Honor este diferită față de cea de la Huawei, folosind același tip de margini drepte precum modelele iPad Pro și Air de la Apple. Și la fel ca în cazul Apple, nici Honor Tab V7 Pro nu beneficiază de un jack pentru căști.

Totuși, Honor nu a anunțat oficial această tabletă pentru lansare în afara Chinei. Momentan, primele unități vor fi puse la vânzare pe 19 august în țara de origine a companiei, la prețuri care pornesc de la 2.599 yuan pentru varianta de bază 6+128 GB (340 euro). Versiunea superioară cu 8 GB RAM, 256 GB și 5G costă 3.699 yuan, adică 485 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult