HP 8 – tabletă accesibilă cu Android, de la HP

HP 8 - tabletă accesibilă cu Android, de la HP

Pe o piaţă plină de tablete accesibile cu Android, HP vine cu un nou model. Denumită simplu HP 8, tableta are un ecran IPS cu diagonala de 7.85” şi rezoluţie de 1024×768 pixeli. Specificaţiile sunt şi ele modeste, ţinând cont de gama de preţ în care se va încadra dispozitivul. Producătorul a ales să folosească un chipset Allwinner A31s cu procesor quad core şi GPU PowerVR SGX544 MP2. Memoria RAM este de 1 GB, iar pentru stocare utilizatorul are la dispoziţie 16 GB interni şi un slot microSD. HP 8 rulează sistemul de operare Android 4.2.2 şi are pe site-ul producătorului un preţ de 170 $.

Tableta HP 8, cu ecran de 7.85”

Pentru această sumă mai primiţi două camere foto, una VGA frontală şi una cu senzor de 2 MP pe spate. De asemenea, lista de specificaţii include o baterie de 3.800 mAh şi difuzoare stereo. Tableta cântăreşte 312 g, având o grosime de 7,95 mm. Ţinnd cont de toate cele de mai sus, ne este greu să credem că HP va avea succes cu noua tabletă.  Prima versiune a lui Nexus 7 are aproximativ acelaşi preţ peste ocean şi stă mai bine la specificaţii. Mai mult, Kindle Fire HD costă cu 30 $ mai puţin şi are un ecran cu rezoluţie mai bună. Este posibil ca HP să se bazeze pe reputaţia brandului său pentru a vinde tableta HP 8, mai ales unor utilizatori care nu sunt destul de familiari cu performanţele chipset-urilor mobile. Pe de altă parte, sunt sigur că există utilizatori ce nu au nevoie de performanţe mai mari decât cele oferite de tableta de faţă.

HP 8 - dotări modeste la un preţ relativ redus

HP 8 - un profil subţire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult