HP ElitePad 900, tabletă business cu ecran de 10.1” şi Windows 8

01.10.2012
HP ElitePad 900, tabletă business cu ecran de 10.1” şi Windows 8

HP a prezentat ElitePad 900, o elegantă tabletă cu sistem Windows 8, creată pentru mediul de afaceri.

HP ElitePad 900

ElitePad 900 se prezintă într-o carcasă argintie cu greutate 680 grame, realizată integral din aluminiu şlefuit. HP oferă pentru noua tabletă un set de accesorii cel puţin interesant, ce ia forma unor huse de protecţie numite Smart Jackets. Alături de protecţie sporită pentru carcasă, aceste accesorii opţionale pot extinde funcţionalitatea de bază a tabletei. Productivity Jacket adaugă tastatură QWERTY, mai mulţi conectori USB şi un cititor pentru card-uri SD. Expansion Jacket oferă conectori USB şi HDMI, iar în spaţiul de pe spatele tabletei este acomodat un acumulator auxiliar ce extinde cu până la 80% autonomia tabletei (16 ore vs 10 ore cu acumulatorul intern).

HP ElitePad 900 - carcasa din aluminiu şlefuit

HP a obţinut pentru ElitePad 900 certificare MIL-Spec 810G, garantând rezistenţă la praf, umezeală şi căzături. Ecranul cu diagonală 10.1 inch este protejat folosind Gorilla Glass, suportă rezoluţia 1280×800 pixeli şi promite luminozitate suficient de ridicată pentru utilizarea în medii cu lumină solară din belşug.

Pe spatele carcasei avem o cameră foto de 8 MP, cu autofocus şi blitz LED, capabilă să filmeze la rezoluţie Full HD. Utilă pentru apeluri video şi sesiuni de videoconferinţă, camera frontală instalată deasupra ecranului este de asemenea capabilă de captură la rezoluţie 1080p.

HP ElitePad 900 - adaptoare pentru diverse tipuri de conectori

Accesul la internet este permis prin conexiune 3G şi WiFi N, în timp ce pentru periferice şi plăţi electronice avem suport Bluetooth, respectiv NFC. Deoarece pe carcasa cu grosime de 9.2 mm nu au putut fi acomodaţi conectori în format tradiţional, aceştia sunt oferiţi prin intermediul accesoriului Smart Jacket şi adaptoare dongle separate. La folosirea staţiei de andocare obţinem 4 conectori USB, ieşiri VGA şi HDMI, slot pentru card SD, ieşire pentru căşti, conector pentru alimentare şi chiar o interfaţă Ethernet LAN.

HP ElitePad 900 - tastatura şi staţia de andocare

Tableta HP ElitePad 900 este oferită în versiuni cu SSD 32 GB sau 64 GB, iar pentru spaţiu suplimentar avem un slot microSD. Configuraţia este realizată în jurul platformei Intel Clover Trail şi include 2 GB memorie RAM.

HP ElitePad 900 va lua drumul magazinelor începând cu luna ianuarie 2013. Din păcate preţurile de comercializare pentru versiunile tabletei şi accesoriile opţionale nu au fost făcute publice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult