HP Envy X2 – o tabletă care ar putea deveni laptop

30.08.2012
HP Envy X2 - o tabletă care ar putea deveni laptop

Unul dintre cele mai interesante echipamente portabile de la IFA 2012 este HP Envy X2. Producătorul american îl numeşte un PC hibrid, prin prisma faptului că se poate transforma din laptop în tabletă şi invers. Conceptul nu ne este străin. Seria Transformer de la Asus l-a introdus cu ceva timp în urmă. Diferenţa este dată însă de configuraţie şi sistemul de operare. Viitoarea tabletă Envy X2 va fi motorizată de un chipset Intel cu procesor Atom Clover Trail. În carcasă vom mai găsi un SSD de 32 GB sau 64 GB, iar stilusul va fi opţional.

HP Envy X2 - un PC hibrid

Tableta vine cu un superb ecran IPS de 11.6”, cu o rezoluţie de 1366×768. Ea cântăreşte 680 g, iar greutatea se dublează atunci când este ataşat dock-ul cu baterie şi tastatură. La el pot fi ataşate două dispozitive cu mufă USB şi un monitor cu cablu HDMI. Carcasa întregului ansamblu pare să fie metalică, iar butonul se pornire se află doar pe tabletă. În cazul în care vă întrebaţi, HP Envy X2 nu va rula versiunea Windows 8 RT, specifică tabletelor cu procesoare ARM.

HP Envy X2 - tableta cu ecran IPS de 11.6"

La fel ca majoritatea tabletelor, HP Envy X2 vine cu o cameră foto pe spate, cu senzor de 8 MP. Cea frontală este HD, iar Beats Audio nu lipseşte din sistem. HP nu s-a decis încă în legătură cu lansarea oficială a laptopului-tabletă. Envy X2 ar putea ajunge pe piaţă în perioada sărbătorilor de iarnă sau ar putea fi amânată până în 2013 pentru a fi siguri că oferă un produs de calitate. Preţul estimativ nu a fost comunicat.

HP Envy X2 în versiunea laptop

Urmărește Go4IT.ro pe Google News