HP livrează noi tablete Slate, cu ecrane măsurând între 7 şi 10 inch

03.12.2013
HP livrează noi tablete Slate, cu ecrane măsurând între 7 şi 10 inch

HP a împrospătat gama de tablete Slate cu noi modele bazate pe Android, oferite la preţuri cuprinse între 150 şi 330 dolari.

Cea mai accesibilă dintre noii veniţii, tableta HP Slate 7 Plus este de fapt un upgrade pentru modelul Slate 7 scos din producţie în urmă cu ceva timp.Tableta dispune de 8GB memorie internă, webcam de 0.3MP şi cameră foto de 5MP, respectiv un chipset quad-core din seria Tegra 3.  Echipată cu ecran de 7 inch nu foarte pretenţios, tableta promite 6 – 7 ore de mobilitate.

HP Slate 7 Exteme

Puţin mai bine dotată, modelul HP Slate 7 Exteme cu preţ de 200 dolari oferă ecran HD optimizat pentru multimedia şi vizionarea de filme, dar şi un acumulator mai generos ce promite 10 ore de mobilitate. Dacă din exterior putem observa ieşirea HDMI şi perechea  formată din webcam de 0.3MP şi cameră foto de 5MP, interiorul ascunde un chipset mult mai puternic provenit din seria Tegra 4 de la Nvidia.

HP Slate 10 HD

Cu preţ de 300 dolari, tableta HP Slate 10 HD promite 10.5 ore autonomie şi vine optimizată pentru web browsing şi multimedia. Ecranul de 10 inch păstrează rezoluţia 1280×800 pixeli a modelului de 7 inch, iar configuraţia pune la dispoziţie un chipset dual-core din seria Marvell PXA986, ajutat cu 1GB memorie RAM. Tableta dispune de 16GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune, webcam HD şi cameră foto de 5MP în partea din spate.

HP Slate 8 Pro

Cel mai avansat dintre noii veniţi, modelul Slate 8 Pro oferă până la 11.5 ore de autonomie şi pune la dispoziţie un ecran cu rezoluţie 1600×1200 pixeli. Tableta cu preţ de 330 dolari este propulsată cu un chipset Nvidia Tegra 4 şi oferă capabilităţi pentru redarea de conţinut video 4K, direct pe ecranul de 8 inch sau prin intermediul unui televizor conectat la portul HDMI. Configuraţia mai include 16GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune, webcam HD şi cameră foto de 8MP în partea din spate. Din păcate memoria RAM instalată măsoară tot 1GB, fapt ce i-ar putea incomoda pe amatorii de jocuri pentru Android.

Toate tabletele nou lansate vin cu suport WiFi şi sunt livrate cu versiunea Android 4.2 Jelly Bean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult