HTC renunţă la tableta Windows RT de 12″, modelul de 7″ va sosi până la sfârşitul acestui an

31.05.2013
HTC renunţă la tableta Windows RT de 12

Dacă telefoanele sale au fost şi sunt încă apreciate, compania HTC nu a reuşit să repete acest succes de piaţă şi atunci când a venit vorba de tablete. Cele trei modele lansate, dintre care două au fost exclusivităţi cu disponibilitate mică, nu s-au bucurat de succes şi compania a părăsit repede acest sector de piaţă. Conform Bloomberg, HTC va reveni totuşi cu un produs Windows RT, dar planurile originale s-au schimbat între timp.

Prima veste despre revenirea HTC în rânduri producătorilor de tablete datează de la jumătatea anului trecut, când compania a promis doar o tabletă Android cu „design unic”, fără a da alte detalii. Ulterior, au ieşti la iveală o serie de zvonuri conform cărora HTC va opta pentru platforma Windows RT, urmând să lanseze două modele cu ecran de 7” şi 12”.

Conform Bloomberg, planurile HTC au fost simplificate, compania renunţând la modelul cu ecran de 12” din cauza interesului scăzut pentru acest produs şi a costurilor mari de dezvoltare.  Modelul de7” este însă dezvoltat în continuare, o lansare fiind aşteptată undeva către sfârşitul acestui an. Tot atunci se pare că va fi dezvăluit şi modelului Android menţionat acum aproape un an, care va oferi tot un ecran de 7”. Sursele afirmă că ambele tablete vor folosit procesoare produse de Qualcomm şi vor include şi suport complet pentru telefonie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video