HTC va lansa două tablete cu Windows Blue

09.05.2013
HTC va lansa două tablete cu Windows Blue

În timp ce interesul scăzut arătat de utilizatori faţă de tabletele cu Windows 8 determină majoritatea producătorilor hardware să trateze cu prudenţă această nişă de piaţă, HTC pare să-şi pregătească reintrarea în piaţa tabletelor cu două modele bazate pe Windows Blue, versiunea revizuită de Windows 8 pe care Microsoft o va lansa în a doua parte a acestui an.

HTC va lansa două tablete cu Windows Blue

Ţinând cont de primirea rece avută de ultima tabletă lansată, modelul HTC Flyer bazat pe Android, decizia companiei de a lansa două tablete cu Windows 8 denotă o încredere foarte mare în capacitatea Microsoft de face din Windows 8.1 un produs de succes.

Cunoscute deocamdată doar după numele de cod R7 şi R12, cele două tablete vor fi echipate cu ecrane de 7 şi 12 inch. HTC R7 va concura în piaţa tabletelor compacte, împotriva unor modele ca iPad Mini şi Nexus 7. Echipată cu un ecran spaţios şi de rezoluţie înaltă, tableta HTC R12 concurează modele high-end cum este versiunea de mărime normală a tabletei iPad.

HTC R7 este livrată cu ediţia Windows Blue pentru dispozitive ARM, rulată cu ajutorul unui chipset quad-core la 2.3GHz din seria Snapdragon 800 şi 2GB memorie RAM. Este posibil ca ecranul de 7 inch să fie unul cu rezoluţie 1080p, claritatea imaginilor redate constituind un atu important în faţa competiţiei. Un alt punct de atracţie pe lista specificaţiilor este şi camera foto cu rezoluţie 13 MP, respectiv opţiunea pentru conectivitate 4G LTE/HSPA+. Tableta va dispune de 16 GB memorie internă şi slot microSD, receptor GPS, conector HDMI, respectiv modul Bluetooth şi WiFi cu suport DLNA.

HTC R12 ar putea avea un ecran apropiat rezoluţiei 2045×1536 pixeli, întâlnită la tabletele Apple cu Retina Display. Din păcate restul specificaţiilor nu au fost încă dezvăluite.

Potrivit unor surse neconfirmate, noile tablete HTC putea fi lansate în perioada lunii octombrie, în preajma evenimentului de lansare Windows Blue organizat de Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult