Huawei lansează o tabletă şi un ceas inteligent sub brandul Honor

19.10.2016
Huawei lansează o tabletă şi un ceas inteligent sub brandul Honor

După anunţul unui nou smartphone mid-range şi a unui chipset high-end în doar două zile, Huawei mai are câteva dispozitive de lansat pentru această toamnă. Compania chineză a anunţat două gadget-uri noi, o tabletă şi un smartwatch, ambele fiind poziţionate sub brandul Honor, care de obicei se concentra aproape exclusiv pe smartphone-uri şi pregătite pentru lansare în China, cel puţin pentru început.

Este vorba despre tableta Honor Pad 2, cea de-a doua tabletă Honor de la Huawei, care vine cu un hardware de medie şi un preţ foarte atrăgător. Aceasta foloseşte un display în format 16:10 cu rezoluţie 1920 x 1200 de 8”, un chipset Snapdragon 616, 3 GB memorie RAM şi un acumulator de 4.800 mAh pentru a asigura o experienţă de utilizare plăcută alături de interfaţa EMUI proprietară aplicată peste Android 6.0.

Honor Watch S1 este însă primul ceas lansat sub acest brand, care spre diferenţă de analogul său sub numele Huawei, nu beneficiază de sistemul de operare Android Watch. Acesta pare să folosească un software proprietar, care oferă doar funcţii de fitness şi notificări, fără acces la un magazin de aplicaţii precum Google Play Store. Practic, este vorba despre o brăţară inteligentă puţin mai mare, cu ecran rotund, care beneficiază şi de un senzor de puls pentru monitorizarea activităţilor sportive.

Cele două dispozitive vor ajunge pe piaţa din China pe 25 octombrie, la preţuri competitive, având în vedere concurenţa. Honor Pad 2 va costa 150 de dolari în variantă WiFi cu 16 GB spaţiu de stocare, 195 de dolari în varianta WiFi cu 32 GB şi 225 de dolari pentru modelul LTE cu 32 GB. Honor Watch S1 î schimb va costa 105 dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult