Huawei MediaPad 7 Youth – tabletă de 7” cu carcasă metalică

17.07.2013
Huawei MediaPad 7 Youth - tabletă de 7” cu carcasă metalică

Din denumirea tabletei ar trebui să înţelegem imediat care este publicul ţintă pentru tableta de la Huawei. Dimensiunile sunt potrivite pentru a fi ţinută cu o singură mână, însă nu neapărat pentru a vorbi la telefon cu ea. Într-un fel, MediaPad 7 Youth vrea să concureze cu Asus Fonepad, o tabletă ce suportă apeluri GSM. Diferenţa este dată însă de câteva specificaţii importante. În primul rând, nu avem un ecran IPS cu rezoluţie HD, ci unul obişnuit cu 1024×600 pixeli. Carcasa metalică arată bine în pozele oficiale şi cântăreşte 350 g. MediaPad 7 Youth este şi o tabletă subţire, având o grosime de 9,9 mm.

Huawei MediaPad 7 Youth

Nu ştim sigur ce chipset a pus Huawei în carcasă, însă el vine cu un procesor dual core la 1,6 GHz, iar procesul de fabricaţie este de 28 nm. Poate că avem aici un chipset dezvoltat chiar de producător, aşa cum am văzut la unele din smartphone-urile sale. Sistemul de operare rulat este Android 4.1, iar tableta dispune de 1 GB RAM şi 4 GB memorie internă. Aceasta din urmă poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD. Bateria din carcasă are capacitatea de 4.100 mAh.

Interesant este faptul că Huawei MediaPad 7 Youth suportă apeluri, însă nu pare să fie dotată cu o cască deasupra ecranului. Camera foto de pe spate are un senzor de 3 MP. Producătorul a anunţat că tableta va intra pe piaţa europeană în Q3 2013. Preţul ar trebui să fie aproximativ 170 €.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News