Huawei MediaPad X1, cea mai subţire şi mai uşoară tabletă de 7″ oferă telefonie şi 4G

24.02.2014
Huawei MediaPad X1, cea mai subţire şi mai uşoară tabletă de 7

Pe măsură ce ecranele telefoanelor-gigant cresc în dimensiuni, linia dintre acestea şi tabletele de mici dimensiuni devine tot mai dificil de trasat. Marşând pe supleţea designului, o direcţie pe care a adoptat-o din vara anului trecut, compania Huawei a anunţat o tabletă de 7” cu telefonie care preia supremaţia dimensiunilor şi greutăţii în segmentul său: MediaPad X1.

O tabletă Android la bază, Huawei MediaPad X1 se apropie de telefoanele-gigant pe care le-am văzut până acum prin dimensiunile şi greutatea sa. Având dimensiuni de 183,5 x 103,9 x 7,18 milimetri, aceasta este sesizabil mai compactă decât Google Nexus 7 2013 sau Apple iPad Mini şi se apropie de telefoanele-gigant precum Sony Xperia Z Ultra, Samsung Galaxy Mega 6.3, HTC One Max sau Huawei Ascend Mate.

Noua tabletă impresionează şi prin greutate, cele 239 de grame făcând-o cea mai uşoară din clasa sa. Huawei nu s-a preocupat doar de parametrii fizici ai carcasei, ci şi de calitatea sa. MediaPad X1 oferind o carcasă fabricată din aluminiu şi sticlă, ecran cu margini înguste de 3 milimetri şi finisaje bune.

Ecranul de 7” foloseşte un panou IPS cu o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli care oferă o densitate excelentă de 323 ppi şi o luminozitate maximă de 515 nits. Platforma hardware foloseşte un procesor HiSilicon Kirin 910, care oferă patru nuclee ARM Cortex-A9 cu o frecvenţă de 1,8 GHz şi un procesor grafic ARM Mali-450, la care se adaugă 2 GB de memorie RAM şi 16 Gb de memorie internă extensibilă.

Lista specificaţiilor include o cameră foto cu senzor Sony Exmor R de 13 MP, cameră frontală cu senzor de 5 MP, conectivitate LTE şi o baterie cu o capacitate de 5000 mAh care promite peste 10 ore de redare video.  Tableta foloseşte versiunea 4.2 a platformei Android, la care se adaugă interfaţa proprietară Emotion UI 2.0.

Huawei MediaPad X1 va sosi pe piaţa europeană undeva în cursul lunii martie la un preţ de 400€. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News