Huawei pregăteşte lansarea tabletei de business „Matebook” la MWC 2016

16.02.2016
Huawei pregăteşte lansarea tabletei de business „Matebook” la MWC 2016

Multe companii încep să anunţe diverse dispozitive înainte de Mobile World Congress pentru a atrage atenţia către brandul propriu, iar Huawei nu a ratat ocazia de a ieşi puţin în faţă. CEO-ul companiei, Yu Chengdong, a publicat pe contul său de Weibo o invitaţie pentru un eveniment care sugerează lansarea unui dispozitiv orientat către mediul „business”, cu accentul pus pe un stylus. O imagine scăpată pe internet sugerează că este vorba despre o tabletă de productivitate, care să concureze cu dispozitive precum iPad Pro şi Microsoft Surface.

Tableta ar putea să se numească „Matebook” şi pare să fie un computer convertibil, care vine în pachet cu trei componente importante. O tabletă cu ecran mare, în care este încorporat şi hardware-ul neceasar operării independente, o tastatură completă care include şi un touchpad şi un stylus, util pentru cei care lucrează în mediul creativ. Compania a lansat în trecut tablete cu display-uri cu diagonală de maximum 10”, iar acest Matebook ar putea fi prima sa tabletă mare.

Nu este clar însă ce sistem de operare va fi pre-instalat pe acest dispozitiv, însă orientarea către business ar putea sugera că este vorba despre Windows 10. Există zvonuri care sugerează posibilitatea de dual-boot, fiind posibilă alegerea între Windows şi Android la pornire. Compania Huawei nu are o tradiţie în dezvoltarea de computere portabile, fiind până în prezent cunoscută pentru dezvoltarea de telefoane, tablete şi echipamente de reţelistică, deci Matebook ar putea fi prima sa încercare de a pătrunde pe această piaţă.

Evenimentul de lansare este programat pentru data de 21 februarie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult