Huawei va lansa o nouă tabletă MatePad Pro 2 săptămâna viitoare

28.05.2021
Huawei va lansa o nouă tabletă MatePad Pro 2 săptămâna viitoare

Huawei pregătește un eveniment de lansare amplu pentru data de 2 iunie. Pe lânăg HarmonyOS, noul său sistem de operare, care va sta aparent la baza tuturor dispozitivelor sale inteligente, compania are în plan și câteva lansări hardware. Ieri a fost confirmată prezența ceasului Huawei Watch 3 în cadrul acestui eveniment, iar astăzi compania a lansat un nou „teaser” care sugerează că vom primi și o nouă tabletă din gama „MatePad Pro”.

MatePad Pro 2 va folosi un nou stylus M-Pen

Gama de tablete Huawei MatePad Pro s-a remarcat în ultimii ani prin utilizarea unor componente foarte performante, ecrane de dimensiuni mari, suport pentru tastatură și stylus, cât și posibilitatea de a lucra în tandem cu telefoanele și laptop-urile companiei.

MatePad Pro 2 de la Huawei ar putea debuta săptămâna viitoare, întrucât compania a publicat o imagine cu un Stylus M-Pen de generație nouă, similar cu cel pe care l-am văzut și anul trecut pe MatePad Pro. Tableta va rula HarmonyOS, noul său software, însă la fel ca în cazul telefoanelor, este așteptată compatibilitate completă cu aplicațiile din App Gallery de pe Android.

huawei matepad pro 2

La nivel hardware, zvonurile vorbesc despre ecrane de 12,2” sau 12,6”, în ton cu alte modele high-end ale concurenței, alături de un procesor Kirin 9000, același pe care l-am întâlnit în toamnă pe seria de smartphone-uri Mate 40. De asemenea, Huawei P50, seria de smartphone-uri noi, va fi echipată cel mai probabil cu același procesor. Spre diferență de tabletele concurenței însă, Huawei MatePad Pro 2 ar putea folosi încărcare rapidă la 40W.

Cu siguranță însă, Huawei va avea și alte surprize în cadrul evenimentului de lansare. Având în vedere că nu am primit până acum o confirmare oficială a telefoanelor din gama P50, probabil că acestea vor fi surpriza cea mai mare de săptămâna viitoare. Acestea sunt așteptate cu senzori foto de 1” și noul sistem de operare HarmonyOS.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult