Ieftin şi bun: 15 tablete cu 3G disponibile în România

07.09.2014
Ieftin şi bun: 15 tablete cu 3G disponibile în România
UTOK Hello 7Q şi 700D 3G

Venind după reduceri succesive aplicate tarifelor pentru servicii de date, achiziţionarea unei tablete cu acces la internet 3G pare o alegere cel puţin inspirată. Cu atât mai mult din moment ce şi producătorii locali s-au lăsat prinşi în războiul preţurilor, lansând noi modele de tablete 3G cu preţuri pentru toate buzunarele.

Din oferta generoasă de tablete 3G disponibile în România, în cele ce urmează vom studia opţiunile pentru achiziţionarea unei tablete ieftine cu 3G, limitându-ne la suma de 1000Lei, reprezentând bugetul mediu alocat de cumpărătorii din ţara noastră. Deloc surprinzător, cele mai bune oferte de tablete 3G încadrate la această nişă de preţuri aparţin brandurilor autohtone (Allview, Evolio, UTOK, etc). Mai puţin diversificată, oferta producătorilor consacraţi (ASUS, Samsung, Lenovo) atrage însă prin pachetul software bine cizelat şi finisajele de calitate superioară.

UTOK Hello 7Q

Chiar dacă este printre cele mai ieftine tablete 3G de pe piaţă, UTOK Hello 7Q vine cu set cuprinzător de facilităţi: două camere foto (2MP şi 0.3MP), receptor GPS, modul 3G şi WiFi N, Bluetooth, până şi radio FM.

Tableta oferită la un preţ recomandat de 399Lei dispune de ecran cu diagonală 7”, limitat însă la rezoluţia 1024×600 pixeli. Avem totuşi parte de procesor quad-core la 1.3GHz (nuclee Cortex-A9) şi 1GB memorie RAM, suficient pentru a rula în bune condiţii majoritatea aplicaţiilor de Android şi jocuri. Memoria internă de 8GB poate fi extinsă ataşând un card microSD, iar modemul pentru internet 3G suportă cartele SIM de mărime normală.

UTOK Hello 7Q

Din păcate acumulatorul de 2800mAh este cam mic pentru cerinţele unei tablete cu 3G.

UTOK 700D 3G

Oferită la preţul de 499Lei, UTOK 700D 3G este o tabletă cu Android fără prea mari pretenţii, echipată cu un ecran de 7” (rezoluţie 1024×600 pixeli) şi două camere foto (3MP şi 0.3MP). Configuraţia oferă procesor dual-core la 1.3GHz, 1GB memorie RAM şi 8GB memorie internă expandabilă.

Pe lângă suport 3G şi WiFi N, tableta mai oferă un receptor GPS şi set hands-free cu fir inclus în pachetul cu accesorii, util pentru desfăşurarea apelurilor telefonice.

UTOK 700D 3G

Carcasa nu tocmai suplă de 9.9 mm grosime adăposteşte un acumulator de 3000mAh, suficient pentru aproape 6 ore de mobilitate. Totuşi, trebuie spus că folosirea conexiunii 3G va reduce considerabil timpul de utilizare rămas.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult