Înlocuirea ecranului mini-LED de pe iPad Pro 2021 costă cât un iPhone 11 nou

04.05.2021
Înlocuirea ecranului mini-LED de pe iPad Pro 2021 costă cât un iPhone 11 nou

Cumpărarea unei tablete iPad Pro 2021 fără garanția AppleCare+ ar putea fi o decizie extrem de păguboasă pentru fanii Apple, dacă aceasta se defectează.

Construite în jurul unui ecran cu tehnologie complet nouă și încă netrecută prin testul timpului, tabletele din noua serie iPad Pro 2021 nu sunt tocmai indicate pentru cei neîndemânatici. Potrivit catalogului iPad Service and Repair chart furnizat chiar pe site-ul Apple înlocuirea ecranului Liquid Retina XDR cu diagonală 12.9 inch și tehnologie mini-LED costă nu mai puțin de 699 dolari, dacă intervenția nu este acoperită serviciul de garanție AppleCare+. Prețul enunțat este valabil chiar dacă dispozitivul are mai puțin de un an vechime, singura excepție acceptată fiind remedierea unui defect de fabricație, folosind garanția standard.

Achiziționată în cel mult 60 zile de la achiziționarea unui produs Apple suportat, garanția AppleCare+ acoperă până la două daune produse accidental, într-un interval de 12 luni. Tariful solicitat de Apple este 149 dolari pentru doi ani de garanție AppleCare+, respectiv abonament de 7.99 dolari pe lună, pentru întreaga durată de viață a dispozitivului.

Spre comparație, tariful pentru înlocuirea ecranului la modelul iPad Pro de 11 inch este 499 dolari, chiar dacă ecranul Liquid Retina este de tip LCD, mult mai puțin costisitoare decât cea mini-LED.

Prețul de nou al unei tablete iPad Pro 2021 pornește de la 1200 euro în versiunea cu ecran mini-LED de 12.9 inch și 870 euro pentru modelul cu ecran IPS LCD de 11 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult