iPad Air 2 cu LTE include o cartelă universală „Apple SIM”

17.10.2014
iPad Air 2 cu LTE include o cartelă universală „Apple SIM”

iPad Air 2 vine cu un hardware foarte puternic şi cu funcţii noi precum deblocarea şi autentificarea prin TouchID, însă Apple omis să menţioneze un detaliu important despre variantele cu LTE ale tabletei. Se pare că în Statele Unite şi Marea Britanie, iPad Air 2 se livrează cu Apple SIM, o cartelă SIM universală, capabilă să se conecteze la oricare dintre reţelele compatibile.

Nu este clar încă dacă aceasta poate fi înlocuită sau nu, însă nu toţi operatorii oferă suport pentru Apple SIM. În america, doar trei reţele sunt compatibile cu Apple SIM: AT&T, Sprint şi T-Mobile, iar în Marea Britanie doar EE. Avantajul Apple SIM este însă faptul că nu eşti niciodată legat de o singură reţea. Poţi să cumperi pentru o lună un pachet de opţiuni de la o reţea, iar luna viitoare poţi opta pentru oferta unei alte companii. Deşi această decizie pare că îngrădeşte alegerile utilizatorilor, odată ce va fi adoptată de mai mulţi operatori, ar putea deveni cel mai interesant aspect al unei tablete cu LTE.

Şi mai interesant este faptul că poţi alege un plan tarifar pre-pay direct din meniul tabletei cu plată instant, fără să fii nevoit să te deplasezi până la cel mai apropiat magazin sau să suni la serviciul de relaţii cu clienţii. Având în vedere că standardele şi tehnologiile Apple au o rată de penetrare destul de înaltă, este foarte posibil ca în curând această practică să devină norma pentru dispozitivele companiei.

Se pare că Apple SIM nu poate fi cumpărat separat în acest moment şi vine doar în pachetul noilor tablete iPad Air 2. Întrebarile fierbinţi sunt însă „cât va dura până când Apple va începe să vândă telefoane cu astfel de cartele incluse?” şi dacă în câţiva ani „produsele sale vor mai avea opţiunea de a scoate SIM-ul şi de a îl înlocui?”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult