iPad Mini, MacBook Pro și iPad 9 ar putea debuta în cadrul unui eveniment Apple în luna octombrie

14.09.2021
iPad Mini, MacBook Pro și iPad 9 ar putea debuta în cadrul unui eveniment Apple în luna octombrie

Astăzi, 14 septembrie, Apple va ține evenimentul online California Streaming, unde este așteptat anunțul iPhone 13, alături de Apple Watch Series 7 și probabil căștile AirPods 3. Totuși, zvonurile din ultimele luni sugerează că Apple va anunța și noi tablete iPad, cât și o generație nouă de laptop-uri MacBook Pro. Toate acestea par să fie însă prea mult pentru un singur eveniment, iar în trecut Apple a preferat un eveniment pentru tablete și laptop-uri separat de cel de telefoane și ceasuri. MacRumors sugerează însă că Apple ne dă indicii despre încă un eveniment în luna octombrie, bazându-se pe planurile din anii precedenți.

Evenimentul Apple ar putea avea loc după terminarea programului Back to School

Conform unui articol publicat de site-ul MacRumors, Apple ar putea să își plănuiască evenimentele de lansare în funcție de promoțiile Back to School. Compania oferă în fiecare an în toamnă, în perioada începerii anului școlar, reduceri la gama de dispozitive deja disponibile și anunță noi modele imediat ce această campanie se termină.

Anul trecut, Apple a extins programul Back to School până pe data de 12 octombrie, urmând ca pe 13 octombrie să anunțe noile sale produse. Anul acesta, campania Back to School este prelungită până pe data de 11 octombrie, care se întâmplă să fie o zi de luni. Compania programează întotdeauna evenimentele de lansare în zile de marți, iar 12 octombrie este chiar o zi de marți, deci această dată pare să fie potrivită pentru un eveniment de lansare, la distanță de o lună de cel dedicat iPhone-urilor de astăzi.

În cadrul evenimentului următor, Apple ar putea anunța mult așteptatul update pentru iPad Mini, care ar putea pentru prima dată să schimbe design-ul într-unul inspirat de noile modele iPad Pro și iPad Air. De asemenea un iPad 9 cu profil mai subțire și hardware mai performant ar putea fi pregătit, alături de noile laptop-uri MacBook Pro cu ecrane de 14 și 16”.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult