iPad Mini, pregătit în 8 versiuni diferite. Vezi preţurile

iPad Mini, pregătit în 8 versiuni diferite. Vezi preţurile

iPad Mini este un produs forte aşteptat, nu neapărat datorită inovaţiilor pe care le-ar putea aduce, cat datorită preţului accesibil, care după ultimele zvonuri coboară până la nivelul tabletei Nexus 7: 249 euro.

iPad mini, produs în 8 versiuni diferite?

Chiar dacă are grijă să acopere cât mai multe segmente de preţuri, unele extrem de piperate, Apple pare să ţintească şi către piaţa tabletelor entry level, unde jucători ca Google şi Amazon se bucură deocamdată de foarte mult succes. Astfel, dintre cele 8 versiuni diferite ale tabletei iPad Mini, cea mai ieftină, echipată doar cu 8 GB memorie internă ne-expandabilă şi suport pentru conexiuni WiFi, ar putea avea un preţ de numai 249 euro – identic versiunii cu 16 GB memorie a tabletei Nexus 7. Având preţuri identice, decizia achiziţionării uneia dintre cele două tablete este decisă de afinitatea utilizatorilor faţă de platforma Android sau iOS, respectiv prioritatea pe care o are ecranul de 7.8 inch al tabletei Apple sau cantitatea dublă de memorie internă oferită de tableta Google.

Conform aceleiaşi surse, nevoia pentru mai mult spaţiu de stocare este taxată scump de către Apple, compania cerând încă 100 euro pentru dublarea cantităţii de memorie la 16 GB, păstrând restul specificaţiilor neschimbate. Pentru acelaşi preţ de 349 euro putem opta pentru o tabletă iPad Mini cu 16GB memorie, ce permite conectare la reţele de telefonie pentru conexiuni de internet mobil.

iPad Mini, gata de lansare în această lună

Povestea se repetă după aceleaşi tipar şi pentru domeniul de preţ 449 euro, numai că aici alegem între 16 GB memorie internă şi conectivitate 3G, respectiv 32 GB memorie şi suport WiFi. Cu 549 euro putem avea un exemplar iPad Mini cu 64 GB memorie internă, iar pentru 649 euro obţinem şi conectivitatea 3G.

Potrivit ofertei de preţuri încă neoficiale, iPad Mini poate fi o tabletă accesibilă în versiunea cea mai puţin dotată, însă dacă dorim un model mai bine dotat ajungem rapid în domeniul de preţuri rezervat tabletelor iPad de mărime normală. In timp ce tableta iPad Mini de 249 euro ar putea fi concurată cu succes de o tabletă Nexus 7 având de două ori mai multă memorie internă, variantele mai scumpe ar putea fi canibalizate chiar de propriile tablete Apple, oferite la preţuri similare şi echipate cu ecrane mai mari.

O vedere mai clară asupra situaţiei şi lista oficială de preţuri am putea avea după data de 23 octombrie, când este aşteptată prezentarea oficială a tabletei Apple iPad Mini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult