iPad Pro 2022 va primi încărcare MagSafe și cameră triplă. iPad Air 5 va fi livrat cu 5G

17.01.2022
iPad Pro 2022 va primi încărcare MagSafe și cameră triplă. iPad Air 5 va fi livrat cu 5G

Apple pare să investească mai mult efort în dezvoltarea de tablete noi decât restul industriei. Aproape în fiecare an primim noi modele iPad îmbunătățite, cu procesoare mai performante, ecrane mai luminoase sau camere mai noi. Anul acesta, iPad Pro și un nou iPad Air par să fie la rând pentru un nou upgrade, iar noutățile ar putea fi importante pentru o parte dintre utilizatori.

iPad Pro va putea fi încărcat magnetic

iPad Pro din generația 2021 a fost prima variantă echipată cu procesorul Apple M1, același procesor din laptop-urile MacBook Pro și MacBook Air, cât și din iMac și Mac Mini. Practic, tabletele Apple au devenit adevărate computere, cu același nivel de performanță precum un laptop sau desktop al companiei. În 2022, iPad Pro este programat să primească încă o funcție pe care am vazut-o recent pe computerele Mac: încărcare MagSafe.

Conform Mark Gurman de la Bloomberg, Apple pregătește încărcare magnetică wireless pe iPad Pro, iar aceasta va fi integrată în logo-ul companiei de pe spatele tabletei. Acesta va crește în dimensiuni și va fi realizat din sticlă, pentru a permite undelor electromagnetice să pătrundă prin carcasă. De asemenea, magneții MagSafe vor fi mult mai puternici decât în trecut, pentru a evita deconectările accidentale. Există posibilitatea ca tableta să includă chiar și încărcare wireless în sens invers, putând alimenta un iPhone de la un iPad Pro prin MagSafe. Și acumulatorul din iPad Pro este așteptat să crească în dimensiuni.

Tot pe iPad Pro, ne putem aștepta la un sistem cu trei camere foto pe partea din spate, după ce în 2020 a fost introdus un sistem cu două camere și un senzor de adâncime LiDAR. S-ar putea să vedem și o altă diferență pe partea de construcție: margini mai subțiri în jurul ecranului și o carcasă de titan, mai rezistentă. iPad Pro, încă din 2018, este cunoscut pentru fragilitatea carcasei subțiri din aluminiu.

iPad Air 5 va primi un upgrade de procesor și conectivitate 5G

Un alt model care va primi upgrade în 2022 este iPad Air. Generația iPad Air 4 este deja pe piață de un an și jumătate, iar modelul Mini 6 oferă deja un procesor mai performant: Apple A15. Se pare că Apple va lansa în curând un iPad Air 6, echipat tot cu Apple A15, care va veni și în variantă cu conectivitate 5G. O altă schimbare importantă va fi integrarea unei camere ultrawide pe partea din față, compatibilă cu Center Stage, funcția AI care urmărește utilizatorul în cadru. Lansarea iPad Air 5 este așteptată odată cu noul iPhone SE, în primăvară.

sursa: Phone Arena, Makotakara

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult