Kindle 2022 de la Amazon aduce un display mai performant și stocare dublă

14.09.2022
Kindle 2022 de la Amazon aduce un display mai performant și stocare dublă

Amazon a anunțat o nouă versiune a e-book reader-ului Kindle în varianta de bază. Acesta nu mai fusese actualizat de câțiva ani, iar acum, modelul de bază are un ecran comparabil cu cel al variantelor mai scumpe. Modelul Kindle 2022 folosește în continuare un ecran e-ink de 6”, are un design compact și greutate redusă, și aduce câteva îmbunătățiri importante și la interior. Toate aceste upgrade-uri vin însă și cu un preț puțin crescut.

Noul Kindle se apropie mai mult de performanța modelului Paperwhite

Modelul Kindle anterior avea un ecran de rezoluție mică, însă noul Kindle 2022 beneficiază de un panel e-ink cu densitate a pixelilor de 300ppi, la fel ca modelul Paperwhite mai scump. Diferența între aceste modele devine acum stilul de iluminare al ecranului. În timp ce Paperwhite are retroiluminare, asemeni unui panel LCD, acest model încă are LED-uri poziționate cumva frontal, mai puțin plăcute în utilizare. Totuși, este o soluție mai ieftină care își face treaba în lumină slabă.

kindle 2022 size

Probabil al doilea cel mai important upgrade este înlocuirea mufei micro USB cu USB-C pentru încărcare. De asemenea, cei 8 GB de pe modelul anterior, care erau oricum de ajuns pentru a ține zeci sau sute de cărți simultan, cresc acum la 16 GB. Autonomia declarată de Amazon este de 6 săptămâni cu 30 de minute de citit pe zi și cu modulul wireless oprit. Probabil că este vorba de aproximativ 20 de ore de utilizare activă.

Ecranul mai bun și stocarea în plus cresc însă prețul de la 90 la 100 de euro pentru varianta cu reclame pe ecranul de blocare sau cu încă 10 euro pentru varianta fără reclame. Amazon Kindle 2022 se lansează pe 12 octombrie, dar este deja listată pe Amazon la precomandă pentru cei care și-o doresc în primele zile. Există variante cu carcasă neagră sau albastră, cât și o versiune „Kids”, cu o husă rezistentă.

sursa: Amazon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult