Kobo Arc, ebook reader şi tabletă Android

06.09.2012
Kobo Arc, ebook reader şi tabletă Android

Kobo, cunoscutul producător de ebook readere software sau hardware şi unul dintre furnizorii importanţi de conţinut digital, a anunţat astăzi lansarea unei tablete cu ecran de 7″ orientată către lectura cărţilor în format electronic. Mergând pe urmele companiei Google cu al său Nexus 7 şi ieşind la rampă înaintea rivalului Amazon, care va lansa în această seară o serie de produse noi, Kobo încearcă să-şi convingă clienţii să treacă peste eşecul Vox de anul trecut.

Bazat pe o soluţie dual-core Texas Instruments OMAP4470 tactată la 1,5GHz, Kobo Arc este o tabletă Ice Cream Sandwich cu specificaţii interesante. Ecranul, cu o diagonală de 7″, foloseşte un panou IPS cu o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, pe lista specificaţiilor mai găsindu-se memoria RAM cu o capacitate de 1GB, stocarea internă de 8 sau 16GB, camera foto frontală de 1,3MP cu microfon, difuzoarele stereo cu procesare SRS şi o baterie care promite 10 ore de lectură sau redare video.

Fiind însă un furnizor de conţinut digital şi nu doar un producător de tablete, Kobo s-a preocupat şi de partea software. Ca şi Amazon Kindle Fire, noua tabletă de la Kobo rulează o interfaţă particularizată denumită Tapestries. Spre deosebire de interfaţa nativă Android, care oferă o organizare axată pe aplicaţii, interfaţă Kobo permite gruparea conţinutului în funcţie de specificul său. În plus, Kobo Arc oferă şi un câmp cu sugestii în partea inferioară a ecranului, acestea fiind selectate în funcţie de tipul de conţinut stocat sau vizualizat de utilizator.

Din păcate, Kobo nu are o prezentă oficială în România, însă produsele acestora sunt aduse de câteva magazine online şi magazine de cărţi digitale. Tableta va fi lansată undeva în luna noiembrie iar preţurile acesteia sunt de 199 USD pentru versiunea de 8GB şi 249 USD pentru cea de 16GB.

Kobo Arc, tabletă şi ebook reader

Urmărește Go4IT.ro pe Google News