Lenovo a anunţat Tab S8, o tabletă performantă cu preţ atractiv

03.09.2014
Lenovo a anunţat Tab S8, o tabletă performantă cu preţ atractiv

Lenovo a dezvăluit înainte de startul IFA 2014 o nouă tabletă bazată pe sistemul de operare Android. Este vorba despre Lenovo Tab S8, care vine cu o listă de specificaţii cel puţin interesantă şi cu un preţ foarte atrăgător, chiar şi pentru gama din care face parte.

Noua tabletă rulează versiunea 4.4 a sistemului de operare Android şi foloseşte un procesor Intel Atom quad-core Z3745 (Bay Trail). Acesta a fost folosit în trecut şi în tablete cu Windows 8.1, ceea ce sugerează performanţă ridicată, mai ales când vine vorba de redare media şi multitasking. Lenovo nu a dezvăluit frecvenţa la care funcţionează acesta, însă a menţionat faptul că foloseşte tehnologia Burst Performance pentru îmbunătăţirea performanţei în funcţie de necesităţi. Astfel, S8 este prima tabletă Lenovo cu Android este care implementează procesoare Intel, cât şi arhitectură pe 64 de biţi.

Display-ul noului Tab S8 măsoară 8” în diagonală şi oferă o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli (format 16:10). Lenovo foloseşte tehnologia One Glass pentru a oferi un design mai subţire şi pentru a micşora distanţa dintre suprafaţa tactilă şi display-ul propriu-zis al tabletei. Astfel, tableta ajunge să măsoare doar 7,8 mm în grosime.

Pe lângă un display calitativ şi un procesor puternic, Lenovo a adăugat şi 2 GB de memorie RAM, 16 GB de spaţiu de stocare, Bluetooth 4.0, cât şi certificare Dolby Stereo. Camerele foto/video sunt de 1,6 megapixeli pe partea din faţă şi de 8 megapixeli (f/2.2) pe spate.

Preţul este marea atracţie a tabletei, acesta fiind stabilit la 199 $/euro. Pentru specificaţiile pe care le prezintă, acest preţ este mai mult decât atractiv. Evident, variantele cu spaţiu de stocare mai mult şi conectivitate 4G vor fi mai ieftine, însă preţul acestora nu a fost dezvăluit. Lenovo plănuieşte să lanseze Tab S8 în toată lumea în octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult