Lenovo IdeaPad A10, o tabletă Android cu tastatură şi design flexibil

10.10.2013
Lenovo IdeaPad A10, o tabletă Android cu tastatură şi design flexibil

Lenovo nu se bucură pe piaţa tabletelor Android de acelaşi succes de care se bucură pe piaţa PC-urilor, ceea ce nu opreşte compania să lanseze noi produse cu care speră să atragă utilizatorii. Cel mai nou model, neanunţat oficial dar prezent deja pe site-ul companiei şi în ofertele unor comercianţi, este IdeaPad A10, o tabletă Android cu tastatură încorporată.

Asemănătoare cu modelele din gama Yoga, fără a oferi însă o balama cu o deschidere completă de 360 de grade care să permită utilizarea ca o tabletă standard, ci doar una suficient de largă pentru comutarea între modul laptop şi cel de stand media, IdeaPad A10 este mai degrabă un netbook Android destinat celor care doresc şi o tastatură hardware dar nu au suficienţi bani pentru modelele mai costisitoare precum ASUS Transformer.

Tableta oferă un ecran tactil cu o diagonală de 10,1” şi o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Soluţia hardware aleasă de Lenovo este cipul Rockchip RK3188, care oferă un procesor quad-core ARM Cortex-A9 care rulează la frecventa de 1,6 GHz şi un nucleu grafic ARM Mali-400 MP4. Acest cip este completat de o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB şi 16 GB de memorie internă, documentaţia Lenovo specificând şi existenţa unui model cu 2 GB RAM şi 32 GB de stocare internă.

Dotările mai cuprind un slot MicroSD, două porturi USB 2.0, port Micro USB, ieşire video HDMI

Tastatura oferă butoane funcţionale Android şi un mic touchpad, aceasta putând fi rotită cu butoanele în jos pentru a funcţiona ca un stativ, însă plierea totală a acesteia nu este posibilă. Cel mai mic model al noului produs Lenovo, modelul cu 1 GB RAM, 16 GB de memorie internă şi conectivitate WI-Fi, a apărut deja în ofertele din Germania la un preţ de 250€, preţul modelelor mai scumpe fiind momentan necunoscut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News