MediaTek Dimensity 6100+, anunțat pentru viitoarea generație de telefoane mid-range

12.07.2023
MediaTek Dimensity 6100+, anunțat pentru viitoarea generație de telefoane mid-range

MediaTek anunță primul chipset din generația 6000, Dimensity 6100+ venind cu performanțe de medie și conectivitate 5G în banda sub-6GHz, folosită în țările europene.

Realizat folosind procesul de fabricație TSMC pe 6nm, noul chipset dispune de un CPU octa-core cu două nuclee ARM Cortex-A76 (2.2Ghz) și 6x Cortex-A55 (2.0GHz, acoperind majoritatea scenariilor de utilizare. Accelerarea GPU este dată de un nucleu Arm Mali-G57 MC2, suportând ecrane cu rată de refresh 90-120Hz și procesarea culorilor pe 10 biți. Procesorul grafic este compatibil cu funcțiile „AI camera” recent anunțate de MediaTek, respectiv, senzori foto de până la 108MP cu filmare 2K/30fps.

Pe lista dotărilor intră și tehnologia „UltraSave 3.0+, promițând să reducă cu până la 20% consumul de energie la folosirea conexiunii 5G, comparat ”soluțiilor competitioare”.

Cert este că, în ciuda limbajului de marketing, Dimensity 6100+ nu pare a fi mai mult decât o reinterpretare a soluțiilor Dimensity 800 și 700 dezvăluite în urmă cu doi ani, Mediatek profitând doar de eficiența a procesului de fabricație îmbunătățit. Spre exemplu, frecvența maximă de numai 2GHz atinsă pe nucleele „performance” este mai degrabă la nivelul nucleelor optimizate pentru eficiență, oferite pe actuala generație de chipset-uri high-end.

Potrivit MediaTek, primul smartphone bazat pe Dimensity 6100+ va fi anunțat chiar de la jumătatea acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult