Memorii de 128GB pentru telefoane şi tablete de la Samsung

20.09.2012
Memorii de 128GB pentru telefoane şi tablete de la Samsung

Cele mai încăpătoare terminale mobile şi tablete disponibile pe piaţă oferă o stocare internă de cel mult 64GB, această cantitate fiind implementată destul de rar şi la preţuri prea piperate. Samsung afirmă că acest lucru se va schimba în curând, odată ce noile sale chipuri NAND vor ajunge pe piaţă.

Compania a anunţat că noile sale module de memorie NAND Embedded Multimedia Card (eMMC) cu capacitaţi de 128GB au intrat în producţie de masă, acestea urmând să fie disponibile în curând integratorilor care doresc să ofere tablete sau terminale mobile mai încăpătoare. Aceste module de memorie folosesc chipurile cu capacităţi de 64Gb fabricate într-un proces tehnologic pe 20 de nanometri pe care Samsung le-a anunţat în această vară.

Performanţele noilor module de memorie Samsung sunt foarte bune, acestea promiţând viteze de 140MB/s la citire şi 50MB/s la scriere, de cinci ori mai mult decât memoriile externe MicroSD Class 10, iar performanţa la accesarea aleatorie este de 3500 IOPS la citire şi 1500 IOPS la scriere. Pastilele au dimensiuni de 12x16mm, suficient de mici pentru a nu crea probleme integratorilor.

Ceea ce Samsung a evitat să comunice a fost preţul acestor noi memorii. Ţinând cont de preţurile şi aşa ridicate ale terminalelor actuale cu stocare internă de 64GB, acest lucru ar fi fost la fel de important ca saltul de capacitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News