Microsoft a fixat data de lansare pentru tabletele Surface 2

10.09.2013
Microsoft a fixat data de lansare pentru tabletele Surface 2

Microsoft a început să distribuie invitaţii pentru evenimentul de lansare închinat noilor tablete Microsoft Surface şi Surface 2 Pro, bazate pe sistemul de operare Windows RT şi Windows 8.1.

Microsoft a fixat data de lansare pentru tabletele Surface 2

Organizat la New York în data de 23 septembrie, evenimentul de presă va aduce în centrul atenţiei o nouă generaţie de tablete bazate pe Windows, actualizate cu hardware nou şi o ediţie revizuită a sistemului Windows 8, trecut la versiunea 8.1.

Din punct de vedere al hardware-ului folosit, în centrul atenţiei vor fi tabletele din familia Surface 2 Pro. Echipate cu procesoare Intel Core din generaţia a patra (Haswell), noile tablete plusează cu cel puţin 2 ore de autonomie în plus faţă de modelul anterior, fiind totodată mai subţiri şi mai uşoare. Cei care plănuiesc să înlocuiască vechiul laptop cu o tabletă din generaţia Surface 2 vor aprecia prezenţa a 8GB memorie RAM şi noua tastatură Power Cover, echipată cu acumulator auxiliar.

Varianta accesibilă, tableta Surface 2, foloseşte o platformă cu chipset Nvidia Tegra 4 şi rulează sistemul de operare Windows RT 8.1.

Ambele tablete dispun de ecran cu rezoluţie 1080p. Potrivit zvonurilor, autonomia tabletelor Surface 2 şi Surface 2 Pro oscilează în jurul pragului de 8 ore, sau mai mult dacă folosim accesoriul Power Cover.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult