Microsoft pregăteşte o tabletă cu două ecrane, unul dintre acestea folosind tehnologia holografică

01.11.2017
Microsoft pregăteşte o tabletă cu două ecrane, unul dintre acestea folosind tehnologia holografică

Soarta platformei Windows 10 Mobile este în mare parte clară, Microsoft concentrându-şi eforturile acum pentru a consolida oferta de software pentru Android şi iOS, însă compania nu renunţă la explorarea spaţiului mobil din punct de vedere hardware. Un nou dispozitiv numit momentan în stadiu de prototip „Andromeda” sugerează că am mai putea vedea un soi de hibrid între o tabletă şi un telefon în viitor din partea companiei, hardware-ul putând deschide noi orioznturi pentru dispozitivele mobile.

Andromeda nu pare să fie foarte diferit faţă de dispozivele cu două ecrane precum ZTE Axon M în design, acesta beneficiind de două display-uri. Diferenţa faţă de acestea este că Andromeda ar putea integra un ecran holografic, care poate afişa imagini în 3D fără necesitatea unor ochelari. Un smartphone cu tehnologie similară a fost anunţat de către producătorul de camere profesionale RED, însă acesta nu a fost prezentat în mod public în varianta sa finală.

Conform Thurrott, noul dispozitiv va fi realizat de către o echipă care se află sub conducerea lui Alex Kipman, cel responsabil pentru noua platformă Windows Mixed Reality, realizată pentru afişarea de conţinut AR şi VR pe platforma Windows 10. Aceeaşi sursă susţine că Microsoft dezvoltă deja aplicaţii pentru Windows Store care să profite de pe urma celor două display-uri, în special de display-ul holografic şi de capabilităţile de interacţiune cu stylus-ul.

Se pare că Andromeda va beneficia şi de funcţii de apeluri vocale, însă acestea vor fi mai degrabă un bonus, dispozitivul fiind realizat ca o tabletă cu două display-uri, care rulează Windows 10. Cu siguranţă însă, Andromeda nu va fi lansată în viitorul apropiat şi asemeni altor dispozitive care abordează tehnologii noi de la Microsoft, probabil că va fi foarte scumpă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult