Noi detalii despre Apple iPad Air 2: mai subţire, TouchID şi un nou procesor A8X

13.10.2014
Noi detalii despre Apple iPad Air 2: mai subţire, TouchID şi un nou procesor A8X

Apple a anunţat că va organiza un eveniment pe data de 16 octombrie, subiectele acestuia urmând să fie, cel mai probabil, noile tabletele iPad şi noile sisteme iMac. Între timp, informaţiile neoficiale despre viitoarele tabletele Apple continuă să iasă la iveală şi dezvăluie noi detalii.

Până acum, ştim că viitoarele tabletele iPad Air 2 vor folosi un design similar, însă vor fi puţin mai subţiri decât modelele din generaţia actuală. Imaginile neoficiale ne-au mai arătat că Apple a renunţat la butonul programabil Rotation Lock/Mute, a redesenat grilele difuzoarelor pentru a oferi un volum audio mai ridicat şi a implementat sistemul de autentificare biometrică TouchID care şi-a făcut debutul odată cu iPhone 5S.

Conform unor imagini noi, se pare că Apple va reveni la vechiul obicei de a folosi procesoare mai puternice pe tabletele sale. Primele două generaţii de tablete iPad cu ecran Retina au folosit versiuni îmbunătăţite ale procesoarelor folosite pe telefoanele mobile, cipurile A5X şi A6X oferind un procesor grafic cu o putere de două ori mai mare decât cea a modelelor de bază A5 şi A6 pentru a putea face faţă rezoluţiei QXGA. Tableta iPad Air a folosit doar o versiune puţin supra-tactată a cipului implementat pe iPhone 5S, Apple considerând probabil că puterea grafică din A7 este suficientă.

Imaginea nouă apărută ne arată însă că viitorul iPad Air 2 va folosi un cip A8X, Apple reluând astfel obiceiul îmbunătăţirii drastice a puterii grafice oferite de tabletele sale. Este greu de înţeles în acest moment de ce Apple a luat această decizie, A8 fiind practic doar o versiune uşor îmbunătăţită a modelului considerat suficient acum un an, însă acest lucru ne spune că faimoasa tabletă Pro cu un ecran de 12,9” cu rezoluţie şi mai ridicată nu poate fi departe.

Imaginile neoficiale confirmă informaţiile anterioare, arătând butonul Home cu TouchID integrat, modificările setului de butoane şi alte detalii interne mai puţin semnificative.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News