Nokia lansează T20, prima sa tabletă de buget cu Android

06.10.2021
Nokia lansează T20, prima sa tabletă de buget cu Android

HMD Global lansează prima sa tabletă sub brandul Nokia, modelul T20. Aceasta este o tabletă de medie, echipată cu specificații în limitele așteptărilor pentru aceste dispozitive. Aceasta nu va câștiga niciun concurs de performanță, având la bază un procesor din gama inferioară de la Qualcomm, însă promite o variantă cu 4G, ceva ce vedem destul de rar pe astfel de dispozitive.

Nokia T20 folosește hardware de medie și vine la un preț accesibil

Tableta Nokia T20 beneficiază de un ecran de 10,4” cu rezoluție 2.000 x 1.200 pixeli și luminozitate de 400 nits. Asta sugerează că nu va fi utilizabilă în soare puternic, însă va fi destul de luminoasă dacă este utilizată la interior. Din păcate însă, HMD a ales pentru acest model un chipset destul de limitat în performanță. Vorbim despre Snapdragon 480 de la Qualcomm pe unele modele și un Unisoc Tiger T610 pe altele (octa-core la 1,8 GHz), alături de 3 sau 4 GB memorie RAM și 32 sau 64 GB stocare internă. Există și slot microSD.

Tableta integrează însă un acumulator imens, de 8.200 mAh, care ar trebui să ofere autonomie de lungă durată (15 ore declarate oficial). De asemenea, încărcarea pe USB-C se face la putere de până la 15W (în cutie se va găsi un adaptor de 10W). Există un jack pentru căști de 3,5mm, cât și două camere foto/video: 8 megapixeli pe spate și 5 megapixeli pe față.  Software-ul este Android 11 într-o variantă cât mai aproape de cea „stock” de la Google, în stilul telefoanelor Nokia de la HMD Global de până acum. Tableta va primi 2 ani de actualizări de sistem și 3 ani de actualizări de securitate.

Nokia T20 ar trebui să fie deja disponibilă pentru vânzare, fiind disponibilă în variantă WiFi la prețul de 200 euro pentru varianta de bază, cu 3+32 GB, iar variantele 4G pornesc de la 240 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult