Nokia prezintă Lumia 2520, o tabletă premium cu sistem Windows RT 8.1 şi tastatură detaşabilă

22.10.2013
Nokia prezintă Lumia 2520, o tabletă premium cu sistem Windows RT 8.1 şi tastatură detaşabilă

Nokia Lumia 2520 este prima tabletă cu Windows 8 din oferta producătorului finlandez, echipată cu ecran AH-IPS de 10.1 inch şi cameră foto de 6.7MP, respectiv suport 4G LTE pentru conexiuni  de internet mobil oferit ca dotare standard.  Opţional, tableta poate fi achiziţionată împreună cu o tastatură detaşabilă prevăzută cu touchpad şi acumulator auxiliar, ce adaugă încă 5 ore de autonomie şi permite folosirea tabletei asemenea unui laptop.

Nokia Lumia 2520

Noua tabletă Nokia cu design inspirat din seria de telefoane Lumia va ajunge mai întâi în Statele Unite, Marea Britanie şi Finlanda, urmând ca şi alte pieţe de desfacere să fie acoperite ulterior. Pentru preţul cerut, Lumia 2520 pune la dispoziţie versiunea RT a platformei Windows 8.1, pre-instalată cu suita de aplicaţii Microsoft Office şi Outlook. Pachetul software este completat cu aplicaţia HERE Maps livrată cu un set complet de hărţi ce permite navigarea GPS în modul offline, respectiv acces la serviciul Nokia Music.

Nokia Lumia 2520

Poate şi mai interesantă este partea de hardware, pusă în valoarea cu un ecran Full HD bazat pe o matrice AH-IPS. Recomandat prin luminozitate ridicată şi indice redus de reflexie a obiectelor din jur, ecranul protejat sub un scut Gorilla Glass 2  are toate şansele să-i impresioneze pe amatorii de filme şi multimedia. Experienţa este completată cu un set de difuzoare stereo dispuse pe ambele laturi ale ecranului şi orientate în faţă. Însă compania finlandeză pune accentul şi pe capabilităţile foto ale tabletei, echipată cu lentile Carl Zeiss şi senzor de 6.7MP ce promite rezultate bune chiar şi în condiţii de luminozitate redusă. Pentru sesiuni de videoconferinţă avem şi un webcam de 2MP, prevăzut cu lentile wide-angle ce extind câmpul de vizibilitate. Alături de poze, tableta este capabilă şi să filmeze în format 1080p/60fps.

Nokia Lumia 2520 - aplicaţia HERE Maps

Configuraţia propulsată cu un chipset Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2.2GHz) este completată cu 2GB memorie RAM şi 32GB spaţiu de stocare intern, extensibil cu până la 32GB prin adăugarea unui card microSD, sau mai mult dacă includem şi serviciul SkyDrive de stocare online pus la dispoziţie de Microsoft. Alături de modulul LTE cu suport pentru conexiuni de internet mobil la viteze de până la 150Mbps, avem acces la reţele WiFi N, receptor GPS compatibil GLONASS, conectivitate Bluetooth 4.0 LE şi NFC. Pe laturile carcasei găsim o ieşire pentru căşti şi port microUSB 3.0.

Disponibilă contra sumei de 150 dolari, tastatura opţională adaugă încă două porturi USB de mărime normală şi completează autonomia de 11 ore a tabletei pentru un total de 16 ore de mobilitate. Luată separat, tableta cu acumulator de 8000mAh măsoară 267 x 168 x 8.9mm şi cântăreşte 615 grame.

Nokia Lumia 2520 - variante de culoare disponibile

Tableta Nokia Lumia 2520 este disponibilă în variante de culoare albă, neagră, roşu şi cian, contra sumei de 499 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult