Nokia Sirius – tabletă cu ecran de 10.1 inch şi sistem Windows RT

26.08.2013
Nokia Sirius - tabletă cu ecran de 10.1 inch şi sistem Windows RT

Chiar în timp ce platforma Windows RT este abandonată de marii jucători din industrie, conturând un eşec răsunător pentru Microsoft, Nokia face exact ce era aşteptat de la un partener supus companiei din Redmond şi lansează o tabletă cu Windows RT.

Nokia Sirius - tabletă cu ecran de 10.1 inch şi sistem Windows RT

Potrivit dezvăluirilor făcute de o sursă apropiată companiei, designerii Nokia au depus eforturi considerabile pentru a face din noua tabletă un produs care fie o alternativă credibilă la soluţiile bazate pe Android sau iOS. Astfel, Nokia Sirius se prezintă cu un design ce urmează îndeaproape trăsăturile modelelor smartphone cu sistem Windows Phone, provenite din seria Nokia Lumia. Tableta cu ecran de 10.1 inch va fi mai subţire şi mai uşoară decât modelul iPad din generaţia actuală, iar ecranul cu rezoluţie 1920×1080 pixeli va avea nu doar claritate apropiată soluţiilor cu tehnologie Retina folosite de Apple, ci şi luminozitate la un nivel care să nu incomodeze folosirea în spaţii deschise.

În carcasa cu design unibody, disponibilă în mai multe variante de culoare, se ascunde o configuraţie cu chipset quad-core din seria Snapdragon 800, respectiv 2GB memorie RAM. Pe lateralul carcasei poate fi găsit un conector micro USB şi ieşire micro HDMI, respectiv slot microSD cu suport pentru card-uri de până la 32GB. În ciuda constrângerilor impuse de carcasa cu profil îngust, Nokia ţinteşte spre o autonomie de 10 ore, obţinută fără a sacrifica accesul la internet prin conexiune LTE.

În preţul ajustat la un nivel comparabil tabletelor Apple iPad, Nokia include şi o husă de protecţie prevăzută cu tastatură fizică şi acumulator auxiliar, respectiv alte accesorii opţionale disponibile la momentul lansării. Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, tableta Nokia Sirius va fi prezentată în cadrul unui eveniment de presă organizat la New York, programat pentru data de 26 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult