Noua gamă iPad Pro cu ecrane Mini-LED primește calendar de lansare

05.11.2020
Noua gamă iPad Pro cu ecrane Mini-LED primește calendar de lansare

Potrivit ultimelor zvonuri, Apple este pregătit să înceapă tranziția la ecrane Mini-LED, superioare celor OLED, primele dispozitive care primesc această tehnologie fiind tabletele iPad Pro, așteptate pentru lansare chiar la începutul anului viitor.

Comparată cu ecranele de tip OLED, tehnologia mini LED extinde multe dintre avantajele pe partea de calitate a imagini şi elimină unele neajunsuri, cum ar fi modificarea nuanţei de culoare atunci când imaginea nu este privită direct din faţă, efectul de burn-in cauzat de afişarea îndelungată a unor imagini statice şi uzura relativ rapidă. Gama extrem de densă de LED-uri promite raporturi de contrast ridicate, o gamă largă de culori şi o construcţie subţire. În continuare este păstrată eficienţa consumului de energie şi timpul de răspuns foarte redus. Ecranele Mini LED-ul se pretează astfel pentru dispozitive high-end şi aplicaţii unde acurateţea culorilor este importantă, cum ar fi editare foto-video.

Mini-LED
foto: Apple

iPad Pro cu ecran Mini-LED, un produs în serie limitată?

Potrivit informațiilor apărute în publicația sud-coreeană ET News, Apple va demara producția de masă pentru ecranele cu tehnologie mini-LED spre finalul acestui an. Însă pregătirile cu asigurarea lanțului de aprovizionare ar fi început încă din luna iulie, componente esențiale precum noul chipset A14X cu suport 5G fiind cel puțin la fel de problematice în ce privește fabricarea la scară mare.

Deși, informații concrete nu sunt disponibile din partea Apple, așteptările formulate de celebrul analist Ming-Chi Kuo sunt ca Apple să prezinte noua tehnologie direct pe modelul flagship, iPad Pro cu ecran de 12.9 inch, undeva în intervalul Q1-2021.

Totuși, având în vedere faptul că actuala ofertă iPad Pro datează din luna martie 2020, pare puțin probabil ca Apple să împrospăteze întreaga ofertă de tablete chiar de la începutul anului. Mai degrabă, primul iPad Pro cu ecran mini-LED va fi prezentat ca un produs în serie limitată, adresat entuziaștilor care doresc să experimenteze cu noua tehnologie în premieră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult