Noul iPad Pro cu display de 10,5″ vine cu procesor hexa-core, mai multă stocare şi o cameră foarte performantă

06.06.2017
Noul iPad Pro cu display de 10,5

Apple a lansat cel de-al doilea model de tabletă iPad nouă de anul acesta. În timp ce modelul din urmă cu doar câteva luni era orientat către consumul de multimedia, noul iPad Pro adoptă un nou display şi este dedicat funcţiilor de productivitate. Performanţa a fost cu mult îmbunătăţită, datorită unui nou chipset, în timp ce dimensiunile crescute ajută tableta să poată oferi accesorii mai confortabile, precum tastaturi de dimensiuni standard.

Noul iPad Pro beneficiază de un display de 10,5”, care oferă o suprafaţă cu 20% mai mare decât în cazul variantei precedente cu display de 9,7”. Acesta beneficiază de un panou cu rezoluţie „Retina” 2224 x 1668 pixeli, care beneficiază de o rată de împrospătare dinamică de până la 120 Hz şi poate afişa un gamut de culoare extins, fiind compatibil cu standardul P3, lucru ce asigură afişarea conţinutului HDR. Acesta dublează luminozitatea faţă de generaţia precedentă la 600 nits.

La baza noului iPad Pro stă noul chipset Apple A10X, primul cu şase nuclee dedicate dispozitivelor cu iOS. Acesta vine cu trei nuclee de putere înaltă, folosite în aplicaţiile de productivitate, şi trei nuclee cu putere scăzută, pentru funcţiile de bază ale tabletei. Apple nu vorbeşte în general despre memoria RAM a tablelor sale, deci este posibil ca la acest capitol să nu fie cazul despre o îmbunătăţire. Toate modelele pornesc acum cu 64 GB stocare, cu opţiuni de până la 500 GB.

Camera foto este un alt capitol la care Apple a adus îmbunătăţiri pe noul iPad, în special datorită noilor funcţii AR pe care compania le promovează. Cei care optează pentru tabletele high-end ale companiei vor beneficia de camera foto la fel de performante precum smartphone-urile companiei. Este vorba despre un ansamblu cu senzor de 12 megapixeli, cu obiectiv f/1.8, stabilizare optică şi blitz quad-tone. Astfel, iPad pro poate realiza filmări în rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă, Full HD la 30, 60 sau 120 cadre pe secundă sau HD la 30 sau 240 cadre pe secundă. În filmare, doar modurile HD şi Full HD beneficiază de stabilizare.,

Toate îmbunătăţirile aduse de noul model iPad Pro cu display de 10,5” sunt „moştenite” şi de variant cu display mai mare, de 12,9”. Ambele versiuni de tablete iPad Pro vin echipate cu jack audio, iar preţurile pornesc de la 649 dolari pentru modelul mai mic şi 799 dolari pentru modelul mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult