Noul iPad Pro debutează cu procesorul Apple M4 la bord

08.05.2024
Noul iPad Pro debutează cu procesorul Apple M4 la bord
Foto: Apple

Previzibil, Apple s-a folosit de evenimentul “Let Loose” pentru a dezvălui noi modele de iPad, vedeta show-ului fiind, fără urmă de îndoială, noul iPad Pro.

Astfel, noile modele de iPad Pro vor avea o nouă “inimă”, procesorul M4 de la Apple, care va debuta pe aceste dispozitive. M4 promite performanță cu 50% mai bună decât M2, principalele îmbunătățiri fiind aduse pe partea de GPU, fiind inclus și suport pentru Ray Tracing, precum și în ceea ce privește NPU-ul inclus, cu nu mai puțin de 16 nuclee dedicate sarcinilor ce implică utilizarea inteligenței artificiale. Apple a descris acest NPU ca fiind de 60 de ori mai rapid decât prima sa generație de astfel de produse, incluse în cipul A11 Bionic.

Noile iPad Pro vor folosi noua tehnologie botezată de Apple “Ultra Retina XDR”, un tandem de panel-uri OLED care vor lucra împreună pentru a furniza o luminozitate de top de 1600 de niți. Vor exista două modele noi de iPad Pro, cu diagonalele ecranelor de 11 inci (2420×1668), respectiv 13 inci (2752×2064), ambele urmând să utilizeze tehnologia “Ultra Retina XDR” și să beneficieze de o rată de refresh variabilă 10-120Hz.

iPad Pro
Foto: Apple

iPad Pro va include o camera foto cu senzor de 12 MP, precum și o cameră frontală a cărei poziție a fost schimbată, fiind centrată acum atunci când tableta este folosita în modul landscape. A fost păstrat scanner-ul Lidar, dar și adăugat un nou Flash adaptiv, capabil să detecteze atunci când fotografiați documente și să elimine umbrele pentru a livra scan-uri cât mai “curate” ale acelor acte.

Apple s-a lăudat că noile iPad Pro-uri sunt cele mai subțiri dispozitive produse de companie până acum, modelul de 13 inci având o grosime de numai 5,1mm (5,3mm pentru cel de 11 inci). Noile modele de iPad Pro vor dispune de patru opțiuni de stocare: 256GB, 512GB, 1TB sau 2TB, cu sau fără conexiune celulară.

De asemenea, aceste noi tablete vor fi compatibile cu noul Apple Pencil Pro, precum și cu mai vechiul model Apple Pencil cu conectare USB-C, dar și cu noul Magic Keyboard.

Prețurile pentru modelele de bază iPad Pro (256GB stocare, Wi-Fi) încep de la 999$, pentru cel de 11 inci, și 1299$, pentru cel de 13 inci. Pentru prețurile orientative de pe piața din România, puteți folosi aceleași sume, dar în euro, la care să adăugați TVA-ul de 19%.

iPad Pro
Foto: Apple

Sursa: TechCrunch.com, Apple.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News