Noul iPad Pro sparge recordul absolut în AnTuTu, însă nu cu foarte mult. Vine cu mai mult RAM şi un GPU mai puternic

19.03.2020
Noul iPad Pro sparge recordul absolut în AnTuTu, însă nu cu foarte mult. Vine cu mai mult RAM şi un GPU mai puternic

iPad Pro în varianta din 2018 deţinea până de curând recordul absolut de performanţă în testul AnTuTu, cu un scor de aproximativ 700.000 de puncte, mai mult decât au reuşit tabletele şi smartphone-urile din ultimul an şi jumătate să atingă. Ei bine, noua generaţie iPad Pro 2020 reuşeşte din nou să devanseze concurenţa, cât şi generaţia precedentă, obţinând din nou un scor record, însă nu cu mult,.

Noua generaţie iPad Pro este echipată cu un chipset nou, bazat pe un design mai vechi. Apple îi spune A12Z Bionic şi pare a fi echipat cu un procesor octa-core, alăturat unui GPU octa-core. Modelul A12X Bionic de pe iPad Pro 2018 oferea o configuraţie similară, dar cu un GPU 7-core. Diferenţele par astfel să fie minime la captiolul CPU, cu un GPU puţin îmbunătăţit

Scorul din AnTuTu prezintă o tabletă cu numărul de model iPad8,10, care rulează iPad OS 13.4. Această versiune software nu este încă disponibilă pentru instalare, fiind doar preinstalată pe noile iPad-uri, momentan. Lansarea noului update pentru celelalte tablete mai vechi va avea loc simultan cu lansarea iPad Pro 2020 de săptămâna viitoare. Ce mai dezvăluie testarea cu AnTuTu este faptul că iPad Pro 2020 vine cu 6 GB memorie RAM în toate variantele, cea testată fiind cea de bază cu 128 GB stocare.

Şi acum că am tot vorbit despre noutăţile noilor tablete, iată şi scorul: 712.218 puncte faţă de 705.585 puncte cât obţinea modelul precedent. Diferenţele notabile apar la GPU, care obţine un scor cu 8,3% îmbunătăţit, întrucât are un nucleu în plus, în timp ce stocarea pare să fie chiar puţin mai lentă, însă nu cu foarte mult. Totuşi, configuraţiile de stocare erau diferite, întrucât modelul iPad Pro 2020 era echipat cu 128 GB, în timp ce modelul 2018 testat avea 256 GB. În general, unităţile de stocare flash sunt mai rapide cu cât au capacitate mai mare.

Practic, sunt motive puţine de a cumpăra noul iPad Pro 2020 dacă nu aveţi nevoie de o cameră foto îmbunătăţită, cu obiectiv ultra-wide şi cu un senzor LiDAR cu laser pentru scanarea mediului înconjurător şi obiectelor.

Chiar şi cu un „boost” minor de performanţă, iPad Pro 2020 rămâne cel mai performant dispozitiv mobil testat până în prezent cu testul de performanţă AnTuTu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video