NVIDIA confirmă că Microsoft Surface RT 2 va folosi Tegra 4

09.08.2013
NVIDIA confirmă că Microsoft Surface RT 2 va folosi Tegra 4

Cipul NVIDIA Tegra 3 a fost una dintre vedetele hardware ale anului trecut, acesta fiind folosit de către toţi producătorii importanţi de tablete Android sau Windows RT pentru toate modelele lor performante. La jumătatea anului curent, situaţia NVIDIA nu mai este atât de plăcută, producătorii optând în număr mare pentru soluţii de la Qualcomm sau Intel, în timp ce Tegra 4 este implementat într-un număr mic de echipamente, cele mai multe încă nelansate, şi este practic de negăsit.

Tableta Surface RT, ca de altfel toate modelele de tablete bazate pe Windows RT, nu a avut un succes prea mare de piaţă, aceasta provocând şi daune serioase bugetului Microsoft. Zvonurile privind lansarea unei noi generaţii de tablete Surface circulau însă de ceva vreme, şi, dacă în cazul modelului Surface Pro era de la sine înţeles că vom asista la o migraţie către procesoarele Intel Core din generaţia Haswell, platforma hardware pentru viitorul Surface RT a fost doar o sursă de speculaţii.

Managerul NVIDIA, Jen-Hsun Huang, a confirmat că viitoarea generaţie a tabletei Suurface RT va fi bazată pe soluţia Tegra 4. Oficialul NVIDIA nu pare descurajat de lipsa de succes a modelului curent, care foloseşte soluţia Tegra 3, afirmând că actualizarea 8.1 a sistemului de operare şi lansarea clientului de email Outlook vor fi avantaje software de neegalat, o afirmaţie care este cam optimistă.

În acelaşi timp, există zvonuri privind lansarea unor modele mai mici de tablete care vor purta sigla Microsoft, inclusiv a unui model cu ecran de 7”,. acestea putând fi motorizate însă de soluţiile rivale de la Qualcomm. Existenţa şi finalizarea acestora este însă nesigură ţinând cont de evoluţia nesatisfăcătoare a produselor Surface, singurul model cert fiind, în acest moment, Surface RT 2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News