Panasonic FZ-G1 – pentru că Windows 8 merită protejat, chiar şi pe o tabletă

09.01.2013
Panasonic FZ-G1 - pentru că Windows 8 merită protejat, chiar şi pe o tabletă

În stilul clasic Panasonic, noua lor tabletă Toughpad FZ-G1 este foarte rezistentă. Ea rulează Windows 8 pe un hardware Intel Ivy Bridge şi un ecran de 10.1” de tip IPS. Nu o să poţi să treci cu maşina peste ea, dar rezistă la o cădere de la 120 cm şi aspectul îţi inspiră încredere. La baza ecranului se regăsesc o serie de butoane fizice, ceva atipic pentru o tabletă cu Windows 8. Dacă o întorci pe spate, nici nu zici că ai o tabletă în mână. Mai multe capace metalice oferă acces la anumite componente. Bateria este detaşabilă, pentru a fi înlocuită pe teren la nevoie.

Panasonic Toughpad FZ-G1 - Windows 8, bine protejat

Panasonic susţine că Toughpad FZ-G1 este cea mai subţire şi uşoară tabletă rezistentă cu Windows 8. Nu putem să-i contrazicem, dar această afirmaţie s-ar putea să inducă în eroare pe cei interesaţi. Pentru o tabletă, Toughpad FZ-G1 este foarte groasă. Acesta este preţul pe care-l plăteşti pentru rezistenţă, dar te întrebi dacă nu te-ai descurca şi cu un ultrabook mai solid. Ecranul are parte de o construcţie specială, pentru a fi foarte vizibil în lumină naturală puternică. Nu lipsesc un stilus şi un conector pentru docking station-ul de la birou. O zonă specială de pe latura superioară permite ataşarea unui modul dedicat. Printre opţiuni se numără un cititor de bare, o mufă LAN, un slot microSD, un port USB sau un modul GPS.

Panasonic Toughpad FZ-G1 - carcasa metalică

Panasonic Toughpad FZ-G1 va avea un preţ de pornire de 2.900 $. Nu se adresează utilizatorilor de rând, însă cei ce doresc să plece pe teren cu o tabletă cu Windows 8 foarte rezistentă au acum o soluţie dedicată la dispoziţie.

Panasonic FZ-G1 - subţire şi uşoară, însă pentru o altă categorie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News