Pixel C: o nouă tabletă Google, bazată pe Android Marshmallow

Pixel C: o nouă tabletă Google, bazată pe Android Marshmallow

Următoarea tabletă de la Google nu va face parte din gama Nexus. După Nexus 9 de anul trecut, realizat în parteneriat cu HTC, compania doreşte să extindă gama de produse Pixel şi către tablete. Acest lucru înseamnă că vom avea de a face cu un produs premium, realizat din materiale de înaltă calitate şi că vom avea parte de un display cu rezoluţie foarte înaltă. Numele tabletei este Google Pixel C şi ar putea fi dezvăluită în această seară.

Nu există încă imagini cu noua tabletă Google, însă informaţiile disponibile în acest moment sugerează că aceasta va semăna foarte mult cu laptop-urile Chromebook Pixel. Spre diferenţă de acestea, tableta va fi bazată pe sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow, nu pe Chrome OS şi va oferi hardware foarte puternic. Este vorba despre un display de 10,2” cu 308 ppi, un chipset NVIDIA X1 cu GPU bazat pe arhitectura Maxwell şi 3 GB de memorie RAM DDR4.

Alte caracteristici zvonite pentru Google Pixel C sunt port-ul USB Type-C folosit pentru încărcare şi compatibilitate cu două tastaturi oficiale: una din aluminiu şi una acoperită cu piele naturală. Se pare că Google pregăteşte lansarea noii tablete în lunile care urmează, Pixel C fiind aşteptat pe piaţă înainte de sfârşitul anului 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult