Qualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android

27.02.2014
Qualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android

Anunţat încă din luna noiembrie, chipsetul Snapdragon 805 îşi arată forţa în jocuri de Android, redate pe o tabletă cu ecran 4K.

Qualcomm a promis că va aduce jocuri Ultra HD pe tabletele cu Android, iar acum ne arată că are mijloacele necesare pentru a face asta. Prima tabletă cu chipset Snapdragon 805 şi ecran 4K (3840×2160) şi-a făcut apariţia la MWC 2014, pre-echipată cu o selecţie generoasă de jocuri pentru Android, incluzând titluri ca Asphalt 8 şi Injustice: Gods Among Us.

Qualcomm arată prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android

Fără a necesita modificări la nivel de software, jocurile prezentate au rulat fără probleme pe ecranul de rezoluţie înaltă, ce-i drept folosind texturi şi un nivel al detaliilor optimizat pentru rezoluţii mai mici. Chiar şi aşa, ecranul cu densitate de 4 ori mai mare decât soluţiile Full HD obişnuite şi de 2.6 ori mai mulţi pixeli decât ecranele Retina folosite pentru tabletele iPad Air reuşeşte să-şi arate atuurile. Mult mai avantajate sunt însă aplicaţiile pentru tablete, care pot reda cu mai multă claritate elemente grafice şi text redimensionat la acţionarea funcţiei zoom.

Prima tabletă cu ecran 4K şi chipset Snapdragon 805, rulând jocuri de Android

Potrivit Qualcomm, chip-ul Snapdragon 805 este gata pentru producţie de masă, primele tablete motorizate de acesta urmând să apară în perioada verii având cele 4 nuclee Krait tactate la 2.5GHz.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult